Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Logopedisten worden vaak gevraagd om scholen adviezen te geven voor de begeleiding van leerlingen met spraak-taalproblemen. Dit kan eenmalig zijn, maar een logopedist kan ook werkzaam zijn als ambulant begeleider. Hiervoor is naast logopedische kennis ook inzicht nodig van schoolse zorgstructuren. Tijdens deze cursus wordt u uitgedaagd uw logopedische inzichten te vertalen naar de dagelijkse praktijk van een basisschool. Vanuit hier kunt u in samenwerking met de leerkracht en intern begeleider een passend en effectief begeleidingstraject opzetten.

Resultaat

 • U kent zorgstructuren binnen scholen.
 • U weet welke vaardigheden nodig zijn voor goede ambulante begeleiding.
 • U zet begeleidingstrajecten op en voert ze uit.
 • U werkt goed samen met leerkrachten en begeleiders.
 • U weet uw vakkennis in te zetten in een basisschoolsituatie.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die aan de slag willen als ambulant begeleider of dit al zijn. De cursus is ook zeer geschikt voor logopedisten die regelmatig een adviserende rol aannemen richting scholen.

Aanpak

U krijgt tijdens deze cursus kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, presentaties, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van ambulante begeleiding op scholen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met begeleiding en voorlichting op scholen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 31 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Doel en competenties ambulante begeleiding
 • Zorgstructuren binnen de school
 • Opzetten/uitvoeren begeleidingstrajecten
 • Werken met handelingsplannen binnen school
 • Vertalen observatiegegevens naar handelingsaanbevelingen
 • Vertalen logopedische vakinhoudelijke kennis naar schoolse situatie
 • Communicatieve redzaamheid binnen het ICF
 • Samenwerking leerkracht en intern begeleider

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Logopedist in de School gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.