Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u op de hoogte zijn van de nieuwste toepassingsmogelijkheden van tapen binnen de fysiotherapie? Volg dan deze cursus. U krijgt inzicht in de meest recente onderzoeken naar de effecten van tapen. U leert de verschillen tussen medical taping en conventionele sporttape kennen en de verschillende toepassingsmogelijkheden. De docent legt de theorie en praktijk uit aan de hand van demonstraties en praktische oefeningen. Zo kunt u na deze cursus tapen effectief gebruiken bij uw cliënten voor de behandeling van blessures, verminderen van pijn, ontstekingen en vochtophopingen.

Resultaat

 • U kent de achtergrond van tapen en de nieuwste onderzoeken daarnaar.
 • U weet wat de effecten van tapen zijn.
 • U kent de kenmerken van medical taping.
 • U kent de kenmerken van conventionele sporttape.
 • U weet wat de eigenschappen zijn van verschillende typen tape.
 • U bent op de hoogte van de toepassingsmogelijkheden en kunt die ook in de praktijk gebruiken.

Doelgroep

Deze praktische cursus is geschikt voor fysiotherapeuten die tapen (willen gaan) inzetten in hun praktijk.

Aanpak

Na deze cursus kent u de eigenschappen en meest actuele toepassingsmogelijkheden van tapen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, demonstraties, veel interactieve praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met tapen in de fysiotherapie. Doordat u de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, kunt u gelijk met uw verworven vaardigheden aan de slag in uw eigen praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 18 contacturen een een aantal uur zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met tapen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarom tapen?
 • Tapen en evidence-based werken
 • Actueel onderzoek naar effecten van tapen
 • Basisprincipes tapen
 • Correctie- en spiertechnieken
 • Eigenschappen van verschillende typen tape
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Fysiologische effecten tapen
 • Tapingtechnieken met elastische tape en niet-elastische tape

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Medical Taping in de Fysiotherapie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.