Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Heeft u veel cliënten die medicijnen gebruiken? Wilt u weten wat de invloed is van dit medicijngebruik op voeding? En wilt u daar juist op inspringen? Volg dan deze cursus. Van vakbekwame docenten leert u veel over de gevolgen van medicijngebruik op de voeding. Ook krijgt u inzicht in welke voedingsstoffen belangrijk zijn bij bepaalde medicatie. Zo kunt u een gebalanceerd dieet opstellen voor uw cliënten. Met dit dieet zal de medicatie beter werken en zullen er minder bijwerkingen zijn. Hiermee zorgt u ervoor dat de therapietrouw van de cliënt zal toenemen. Dit is dus een mooie cursus om te volgen.

Resultaat

  • U kent de invloed van medicijnen op voedingsstoffen.
  • U berekent de voeding en ziet of er voedingsstoffen te weinig zijn.
  • U geeft een gericht voedingsadvies.
  • U zorgt voor een betere werking van de medicijnen.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor diëtisten met cliënten die medicijnen gebruiken.

Aanpak

U ontwikkelt de nodige praktisch toepasbare kennis met betrekking tot medicijnen in de diëtetiek. De cursus wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn.

In de cursus werkt u aan diverse interactieve werkvormen, zoals casuïstiek (met cliënten uit eigen praktijk) en discussies, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de adviezen die u dagelijks geeft in uw praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met medicijngebruik in de diëtetiek. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Vitamines en mineralen (functie, welke werken samen en welke werken elkaar tegen, gevolgen bij tekort)
  • Invloed medicatie op voedingstoestand
  • Interpreteren labwaarden
  • Interpreteren berekening voeding (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, medicatie)
  • Suppletie
  • Advies opstellen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-11-2017 Dag Maandag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
13-11-2017 Dag Maandag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 495,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 654,00

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.