Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u veel met nierpatiënten? Dan weet u dat dat veel expertise van u vraagt. Als diëtist heeft u behoefte aan concrete informatie over de oorzaak en diagnose van nierziekten en de invloed van voeding hierop. De cursus Nefrologie en Diëtetiek biedt u deze kennis. Tevens leert u in de cursus diëten samen te stellen die bij nierschade gehanteerd kunnen worden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten met andere vakgenoten wisselt u hierover van gedachten. De cursus is een waardevolle ondersteuning voor zowel diëtisten die al werken met mensen met nierproblemen als diegenen die zich in het nefrologische team willen voegen.

Resultaat

 • U kent de oorzaken en gevolgen van chronische nierziekten.
 • U stelt verschillende diëten samen die bij nierschade gehanteerd worden.
 • U weet verschillende diëten die bij nierschade gehanteerd worden te berekenen.
 • U stelt een diagnose en een behandelplan op.
 • U geeft vorm aan een multidisciplinaire samenwerking.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die nefrologische cliënten behandelen en bijvoorbeeld werken op een dialyseafdeling, predialysepolikliniek of in de thuiszorg.

Aanpak

Deze cursus behandelt alle essentiële thema's rondom nierschade en voeding. De cursus wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Door middel van actuele casuïstiek en groepsopdrachten koppelt u de geleerde theorie aan de praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder succesvol.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van nefrologische cliënten. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Onze professionals vervullen ook een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist In aanvraag

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oorzaken chronische nierziekten
 • Anatomie en fysiologie nieren
 • Gevolgen nierschade
 • Recent onderzoek nierinsufficiëntie en voeding
 • Calcium- en fosfaathuishouding
 • Lengte, gewicht en bloeddruk
 • Laboratoriumgegevens en medicatie
 • Vitaminen- en mineralensupplementen
 • Samenstellen en berekenen verschillende diëten die bij nierschade gehanteerd worden
 • Diagnose en behandelplan
 • Multidisciplinaire samenwerking
 • Nierstichting

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

30-10-2017 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
30-10-2017 Dag Maandag Regio Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.