Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u als diëtist graag neurologische cliënten behandelen? In deze cursus leert u volgens de meest recente inzichten een behandelplan op te stellen voor neurologische cliënten. Ook interessante casuïstiek en recente onderzoeken naar voedingsrichtlijnen voor neurologische cliënten passeren de revue. Daarnaast weet u wanneer u cliënten moet doorverwijzen. Door de praktijkgerichte opzet kunt u de verworven kennis direct toepassen in de praktijk. Na het volgen van deze cursus bent u in staat de voedingstoestand van uw neurologische cliënten succesvol te verbeteren en hun kwaliteit van leven te optimaliseren.

Resultaat

 • U kent de oorzaken, symptomen en gevolgen van neurologische aandoeningen.
 • U weet wanneer u cliënten moet doorverwijzen.
 • U bent op de hoogte van recent onderzoek wat betreft neurologische aandoeningen en voedingsproblematiek.
 • U verwerft kennis omtrent medicatie en voedingsproblemen.
 • U stelt een behandelplan op voor cliënten met neurologische aandoeningen.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die volwassen neurologische cliënten (willen gaan) behandelen.

Aanpak

Deze cursus behandelt alle essentiële thema's rondom neurologie en voeding. De cursus is opgedeeld in 2 delen: deel 1 gaat over neurodegeneratieve aandoeningen zoals MS, parkinson en huntington, en deel 2 gaat over neuromusculaire aandoeningen zoals ALS en Duchenne musculaire dystrofie.
De cursus wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Door middel van actuele casuïstiek en groepsopdrachten koppelt u de geleerde theorie aan de praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder succesvol.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door 4 docenten die ieder een dagdeel voor hun rekening zullen nemen. De cursus start met een les over neurologie door Drs. Aline Bouwes (neuroloog). Vervolgens zal Corine Helfrich haar kennis over MS en diëtetiek met u delen. Dea Schröder vertelt u daarna meer over spierziekten (Duchenne en ALS) en diëtetiek. Ten slotte deelt Inge de Vries (diëtiste) haar kennis over parkinson in relatie tot diëtetiek met u. 

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 21 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oorzaken, symptomen en gevolgen van neurologische aandoeningen
 • Recent onderzoek neurologische aandoeningen en voedingsproblemen
 • Verwijzingscriteria
 • Vitaminen- en mineralenstatus beoordelen
 • Medicatie en voedingsproblemen
 • Screeningsinstrumenten voor ondervoeding
 • Sondevoeding en aanvullende voeding
 • Diagnose behandelplan
 • Evalueren behandeling
 • Multidisciplinaire samenwerking

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Neurologie en Diëtetiek gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Deze cursus wordt verzorgd in Utrecht.

Kosten

Totaal: € 654,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.