Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Zeker de helft van alle cliënten met een oncologische aandoening krijgt te maken met een verslechtering van de voedingstoestand. De oncologische cliënt is daarom gebaat bij een specifieke maar volwaardige voeding. Bent u als diëtist op de hoogte van de laatste richtlijnen op dit gebied? Of wilt u uw kennis bijspijkeren? In deze actuele cursus leert u de verschillende voedingsbehoeften van de oncologische cliënt te vertalen naar specifieke voedingsadviezen. Zo investeert u in belangrijke kennis en vaardigheden die u direct in uw praktijk kunt toepassen.

Resultaat

 • U beargumenteert in hoeverre er sprake is van (het risico op) ondervoeding bij een oncologische cliënt.
 • U kunt een voor de oncologische cliënt specifieke en adequate diëtistische behandeling formuleren, evalueren en bijstellen.
 • U beoordeelt en optimaliseert middels de laatste inzichten vanuit de literatuur de voedingstoestand van een oncologische cliënt.
 • U participeert actief in een multidisciplinaire samenwerking waarbij de behandeling van een oncologische cliënt centraal staat.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten in de eerste of tweede lijn die (willen gaan) werken met oncologische cliënten.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van casuïstiek, literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met het geven van voedingsadviezen aan oncologische cliënten. Veel van onze cursisten geven aan een eigen cliënt in gedachten te hebben bij aanvang van de cursus. Door de interactieve onderwijsvormen, zoals rollenspelen en brainstormen, is de kans zeer groot dat u na de cursus aan de slag gaat met nieuwe inzichten om deze cliënt te behandelen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 50 uur, waarvan 18 contacturen en 32 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 18.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van oncologische cliënten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 50 pt

Programma

In deze unieke cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Onderzoek voeding en oncologie
 • Oncologie en voedingsklachten
 • Chemotherapie en radiotherapie
 • Richtlijn Ondervoeding bij cliënten met kanker
 • Ondervoeding en refeeding
 • Screeningsmethoden: de SNAQ en de MUST
 • Sondevoeding en parenterale voeding
 • Nut en risico antioxidantensuppletie
 • Tumorspecifieke voedingsinformatie
 • Diëtistische diagnose
 • Multidisciplinaire, transmurale samenwerking
 • Behandeling, voorlichting en begeleiding
 • Protocollen en werkafspraken
 • Gespreksvaardigheden met cliënt en naasten

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

08-11-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
08-11-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.