Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

De verwachting is dat het aantal cliënten waarbij kanker wordt geconstateerd de komende jaren flink zal toenemen. In deze praktijkgerichte cursus leert u hoe u als ergotherapeut een waardevolle rol kunt spelen in de behandeling, revalidatie en nazorg van deze cliënten. Naast de verdieping in oorzaken, diagnostiek, medische behandelmogelijkheden en symptoombestrijding leert u vorm te geven aan de ergotherapeutische behandeling in de diverse fases van kanker. Daarnaast is er ook ruimte voor uw eigen ervaringen. Hierdoor kunt u het geleerde na afloop direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die werken met oncologiecliënten in de curatieve, herstel-, palliatieve en/of terminale fase, zowel vanuit een zorginstelling als vanuit een eigen praktijk.

Resultaat

  • U zet uw ergotherapeutische behandeling op rekening houdend met de oncologische aandoening, de medische behandelmogelijkheden en de gevolgen hiervan voor de cliënt.
  • U kunt op methodische wijze het gehele ergotherapeutische proces bij een oncologiecliënt vormgeven met gebruik van aanbevolen klinimetrie uit literatuur en onderzoek.
  • U zet een effectieve ergotherapiebehandeling op voor een oncologische cliënt in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase gebaseerd op het best beschikbare bewijs.
  • U gaat deskundig om met de emoties van de cliënt.
  • U geeft vorm aan de interdisciplinaire behandeling van een oncologische cliënt in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase.

Aanpak

Deze cursus stelt u in staat u te bekwamen in de begeleiding en behandeling, revalidatie en nazorg van oncologiecliënten en hun naasten in uw ergotherapeutische praktijk. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefent u met actuele casuïstiek en
krijgt u de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 21 uur, waarvan 12 contacturen en 9 uur zelfstudie. Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van oncologiecliënten. Daarnaast vervullen onze professionals een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante
oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 21 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Oorzaken, diagnostiek en klachten van veelvoorkomende kankersoorten waarbij ergotherapie betrokken wordt
  • Chemotherapie, bestraling, hormonale therapie en operaties en de gevolgen
  • Ergotherapie in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase
  • De rol van de ergotherapeut in een interdisciplinaire behandeling
  • Zorgketen voor oncologiecliënten
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat en worden uw accreditatiepunten bijgeschreven.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
2 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

12-09-2018 Dag Woensdag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

15-01-2019 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
12-09-2018 Dag Woensdag Regio Arnhem Inschrijven Planning
15-01-2019 Dag Dinsdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 510,-
Studiemateriaal € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 669,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren