Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u als diëtist met ouderen of wilt u met ouderen gaan werken? Dan is het goed om alert te zijn op ondervoeding. Ondervoeding bij ouderen kan verschillende oorzaken hebben, zoals gezondheidsproblemen of sociale problemen. In deze actuele cursus leert u om snel een goede diagnose te stellen en de juiste behandeling op te starten. De cursus wordt gegeven door docenten met veel ervaring in de behandeling en begeleiding van ondervoede ouderen. Zij bespreken de nieuwste inzichten met betrekking tot de diagnose en behandeling. Door de praktijkgerichte insteek leert u snel en kunt u uw kennis direct toepassen in uw praktijk.

Resultaat

 • U bent op de hoogte van de nieuwste richtlijnen screening en behandeling ondervoeding.
 • U kent oorzaken en gevolgen.
 • U stelt de juiste diagnose.
 • U start de juiste behandeling.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die ouderen met ondervoeding (willen) behandelen.

Aanpak

In de cursus werkt u aan diverse interactieve werkvormen, zoals een elevator pitch en mindmap, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de adviezen die u dagelijks geeft in uw praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 48 uur, waarvan 18 contacturen en 30 uur zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

Onze programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van ouderen met ondervoeding. Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • Mw. A. Kooijmans-van der Leun, diëtist
 • Mw. I. de Vries, diëtist, specialisatie: geriatrie

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Dietist 40 pt

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Nieuwste richtlijnen screening en behandeling ondervoeding
 • Recent onderzoek ondervoeding ouderen
 • Oorzaken en gevolgen
 • Diëtistische diagnose
 • Acute ondervoeding
 • Chronische ondervoeding
 • Decubitus
 • MUST, SNA
 • MNA, MNA-SF
 • SGA, SNAQRC, SNAQ65+
 • Verwijzen, terugverwijzen, afstemmen
 • Aanvullende voeding
 • Behandelplan ondervoeding
 • Evaluatie met relevante maten
 • Samenwerking met het team ondervoeding
 • Protocollair werken

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

17-11-2017 Dag Vrijdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
17-11-2017 Dag Vrijdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.