Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Een eigen praktijk starten is een mooie uitdaging. Maar er komt veel bij kijken. Hoe regelt u praktische zaken als praktijkruimte? Hoe onderscheidt u zich van concurrenten? Hoe zit het met administratie en financiën? Komen deze vragen u bekend voor? Dan is deze cursus een goede investering. U krijgt kennis en vaardigheden mee om alle zaken die nodig zijn voor een succesvolle start financieel, juridisch en fiscaal goed te regelen. Daarnaast leert u zich te onderscheiden tegenover collega's en concurrenten. Door de praktijkgerichte insteek kunt u het geleerde direct omzetten in een bruikbaar ondernemingsplan voor uw eigen paramedische praktijk.

Resultaat

 • U heeft inzicht in praktische zaken, zoals locatie, bedrijfsnaam en uitstraling.
 • U heeft inzicht in fiscale en financiële zaken, zoals belastingen en administratie.
 • U heeft inzicht in juridische zaken, zoals risico's en verzekeringen.
 • U kent het belang van een netwerk en leert dit te ontwikkelen.
 • U maakt een goed ondernemingsplan.

Doelgroep

Deze cursus is zeer waardevol voor paramedici die een eigen praktijk willen starten.

Aanpak

Het doel van deze cursus is om u in korte tijd de basisbeginselen van het ondernemen en het opstarten van een eigen paramedische praktijk bij te brengen. De cursus wordt gekenmerkt door een zeer grote praktijkgerichtheid. De docent kent de algemene dagelijkse praktijk van paramedici en legt voortdurend verbanden tussen ­theorie en uw eigen situatie. Zo komt de leerstof op een begrijpelijke manier tot leven en krijgt u alle handvatten mee voor het maken van een geschikt ondernemingsplan.

Na afloop van de cursus krijgt u de mogelijkheid om één uur een ervaren paramedicus uit uw eigen vak­gebied te consulteren.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met ondernemen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 38 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 38 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 38 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 38 pt

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Praktijkruimte huren of kopen
 • Ontwikkelen van een identiteit, waaronder het bedenken van een bedrijfsnaam en uitstraling
 • Ontwikkelen van een onderscheidend vermogen, cliëntbeloften
 • Kamer van Koophandel (KvK)
 • Belastingdienst en fiscaliteit
 • Cliëntenadministratie en financiële administratie
 • Ontwikkelen van netwerken
 • Afdekken van risico's en verzekeringen
 • Ondernemingsplan maken

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Paramedisch Ondernemer gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.