Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u graag kinderen van 4 tot 10 jaar met taalstoornissen beter begeleiden? In deze cursus wordt ingegaan op de achtergrond van taalstoornissen die leiden tot semantisch-grammaticale problemen. U gaat aan de slag met een taalsample van een cliënt en analyseert zijn/haar taalproblematiek. De diagnostiek wordt gesteld met behulp van de genormeerde Actieplaten Test (APT) van de Renfrew Taalschalen Nederlandse Aanpassing (RTNA). U leert deze test af te nemen, een semantisch-grammaticale score van de taal van een cliënt te berekenen en de werkwoorden te analyseren. Kortom: een cursus waarmee u straks meteen aan de slag kunt.

Resultaat

 • U neemt de RTNA Actieplaten Test (APT) af en scoort de kwaliteit van informatieoverdracht op semantisch vlak.
 • U analyseert de werkwoordkeuze van een kind in termen van argumenten en semantische rollen.
 • U beschrijft de grammaticale ontwikkeling van een kind (bekend van GRAMAT en TARSP), met het accent op werkwoorden en argumenten.
 • U stelt een effectief therapieplan op om semantisch-grammaticale problemen te behandelen.
 • U heeft inzicht in de oorzaken, gevolgen en taalkundige aspecten bij primaire taalstoornissen.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is zeer geschikt voor logopedisten en klinisch linguïsten die werken met kinderen van 4 tot 10 jaar met taalstoornissen.

Aanpak

De combinatie van interactieve, inspirerende bijeenkomsten met filmmateriaal en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Van de cursist wordt een actieve houding verwacht. De cursus wordt verlevendigd door opdrachten en coöperatieve werkvormen.\

U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, evaluaties, analyses en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van werkwoordgebruik bij jonge kinderen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 24 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 20 uur, waarvan 18 contacturen en 2 uur zelfstudie.

Professionals

Dr. K. Jansonius-Schultheiss is werkzaam aan de ACLC Universiteit van Amsterdam. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de RTNA.
Dr. M.J. Borgers is klinisch psycholinguïst, taaladviseur en taalcoach. Daarnaast is zij medeontwikkelaar van de taaltest RTNA.
Dr. A.R. Scheper is klinisch psycholinguïst en logopedist bij het Spraak & Taal Ambulatorium Koninklijke Kentalis en gastonderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist In aanvraag

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theoretisch model psycholinguïstiek
 • Ontwikkeling van werkwoordgebruik, semantiek en syntaxis
 • Argumentstructuur werkwoord
 • Afname, transcriptie en analyse van de Actieplaten Test (APT)
 • Diagnosticeren op basis van de uitkomsten van de APT
 • Filmopnamen van TOS-kinderen
 • Therapieplan opstellen
 • Feedback op uw therapieplan

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding RTNA bij TOS: Semantiek en Syntaxis gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 708,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.