Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u meer weten over het diagnosticeren en behandelen van stoornissen in het vertellen bij kinderen? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus leert u meer over de ontwikkeling van vertelvaardigheid en de toepassing van de Busverhaal Test (BVT) van de Renfrew Taalschalen Nederlandse Aanpassing (RTNA). U leert deze test af te nemen en de score te vergelijken met de normtabellen. Aan de hand van de score stelt u een therapieplan op voor uw cliënt. Zo bent u na afloop van deze cursus specialist op het gebied van vertelvaardigheid bij kinderen.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal bedoeld voor logopedisten en klinisch linguïsten die werken met kinderen van 4 tot 10 jaar met taalstoornissen.

Resultaat

 • U kent de ontwikkeling van vertelvaardigheid bij kinderen.
 • U neemt de Busverhaal Test (BVT) af en bent in staat de resultaten hiervan te analyseren.
 • U geeft een diagnose op basis van de Busverhaal Test (BVT).
 • U stelt een effectief therapieplan op om stoornissen in het vertellen te behandelen.

Aanpak

De combinatie van interactieve, inspirerende bijeenkomsten met authentiek filmmateriaal en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Van de cursist wordt een actieve houding verwacht. De cursus wordt verlevendigd door praktische oefeningen, analyses en coöperatieve werkvormen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 12 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 41 uur, waarvan 12 contacturen en 29 uur zelfstudie.

Professionals

Dr. K. Jansonius-Schultheiss is klinisch psycholinguïst en logopedist. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de RTNA.

Dr. M.J. Borgers is klinisch psycholinguïst, taaladviseur en taalcoach. Daarnaast is zij medeontwikkelaar van de taaltest RTNA.

Dr. A.R. Scheper, is klinisch psycholinguïst en logopedist voor het Spraak & Taal Ambulatorium Koninklijke Kentalis en is gastonderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 41 pt

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theoretisch model psycholinguïstiek
 • Ontwikkeling van vertelvaardigheid
 • Afname, transcriptie en analyse van de RTNA Busverhaal Test
 • Diagnosticeren op basis van de uitkomsten van de BVT
 • Filmopnamen van TOS-kinderen
 • Opstellen therapieplan en feedback daarop
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding RTNA bij TOS: Vertelvaardigheid gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

 • 9 en 23 november 2018

De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 708,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.