Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Het verwerken van zintuiglijke informatie gaat niet bij iedereen goed. Dit kan grote gevolgen hebben voor het functioneren. Dit is vaak al te merken op jonge leeftijd. Door het volgen van deze cursus kunt u kinderen met een probleem in de sensorische informatieverwerking onderzoeken en behandelen. U krijgt inzicht in de neurologische verwerking van prikkels door middel van het laatste onderzoek. Aan de hand van casuïstiek leert u het herkennen en behandelen van problemen met deze verwerking. Kies dus voor deze praktijkgerichte cursus als u zich wilt verdiepen in sensorische informatieverwerking.

Doelgroep

Deze praktische cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, die werken met kinderen.

Resultaat

 • U begrijpt hoe prikkelverwerking neurologisch plaatsvindt.
 • U herkent problemen met sensorische informatieverwerking.
 • U stelt de juiste diagnose.
 • U behandelt op een effectieve manier kinderen met een probleem in de sensorische informatieverwerking.

Aanpak

De cursus wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Door middel van actuele casuïstiek en groepsopdrachten of zelf aangeleverd filmmateriaal koppelt u de geleerde theorie aan de praktijk. Vooraf aan elke bijeenkomst bereidt u zich voor via een online leeromgeving. Hierin staat literatuur, aanvullend leesmateriaal en videomateriaal. Zo kan er tijdens de bijeenkomsten dieper worden ingegaan op de stof. Deze combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder succesvol.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 24 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 126 uur, waarvan 42 contacturen en 84 uur zelfstudie.

Professionals

Onze programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van sensorische informatieverwerking.

De professionals zijn verbonden aan het Kenniscentrum SIEM. Kenniscentrum SIEM is gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking. Er is veel kennis en ervaring vanuit de praktijk aanwezig.

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Neurologische achtergrond
 • Screening middels de Sensory Profile
 • Diagnostiek
 • Individuele behandeling
 • Advisering van betrokken personen
 • Reguleren van het arousal
 • Evidence op dit moment
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 7 dagen van 09.30 uur tot 16.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Eindhoven of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

10-02-2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
10-02-2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning

Kosten Zaterdag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 1.795,-
Trainingsmateriaal € 200,-
Locatiekosten € 206,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.376,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.