Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Heeft u veel oudere cliënten met gehoorproblemen? Wilt u hen helpen om de gevolgen hiervan zo goed mogelijk aan te pakken? Er zijn verschillende mogelijkheden om de cliënt toch goed te laten functioneren ondanks de slechthorendheid. In deze boeiende cursus leert u volgens de nieuwste inzichten een nauwkeurige diagnose te stellen en de juiste behandeling aan te bieden. U geeft bijvoorbeeld hoortraining of leert hun spraakafzien. U kunt na deze cursus een succesvolle behandeling en begeleiding bieden naar een goede communicatie tussen cliënt en omgeving.

Resultaat

 • U kent de achtergronden, symptomen en gevolgen van slechthorendheid bij ouderen.
 • U geeft hoortraining.
 • U legt uit wat er wel en niet mogelijk is met hulpmiddelen en hoortoestellen.
 • U leert spraakafzien en andere alternatieve communicatie.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die steeds meer te maken hebben met de vergrijzing van de cliëntenpopulatie en oudere cliënten met gehoorproblemen behandelen. Basiskennis van audiometrie wordt aangeraden.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met interessante werkvormen en zult u deelnemen aan rollenspelen, gaat u woordwebs maken en analyses uitvoeren. Daarnaast werkt u aan een literatuuronderzoek en krijgt u veel praktische voorbeelden aangereikt. De heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van slechthorendheid en communicatie maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 36 uur, waarvan 18 contacturen en 18 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van ouderen met gehoorproblemen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

 • Bc. C.T.M. Koopman, Logopedist en Akoepedist.
 • Dr. M.C. Coppens-Hofman, Logopedist, Logopediewetenschapper, Klinisch linguïst en Wetenschappelijk onderzoeker.
 • K. van den Berg, Logopedist.
 • L.C. Hoppenbrouwers, Logopedist. Specialisatie: neurologische spraak- en taalstoornissen.
 • M.L.J. Neefjes, Logopedist en Audicien. Specialisatie: ouderenzorg.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 36 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergronden slechthorendheid bij ouderen
 • Symptomen slechthorendheid bij ouderen
 • Gevolgen slechthorendheid bij ouderen
 • Ouderdoms- en aangeboren slechthorendheid
 • Het ouder wordende brein
 • Audiometrie
 • Hoortraining
 • Spraakafzien leren aan ouderen
 • Hulpmiddelen en hoortoestellen
 • Alternatieve communicatie en gebaren
 • Gesprekstechnieken
 • Behandeling en begeleiding

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

22-11-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
22-11-2017 Dag Woensdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.