Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u zich verdiepen in verbale ontwikkelingsdyspraxie? En wilt u spraak- en taalontwikkelingsstoornissen beter kunnen diagnosticeren? In deze cursus leert u beoordelen of een kind al dan niet stoornissen heeft in het programmeren van de articulatiebewegingen. Het diagnostisch onderzoek van het Dyspraxieprogramma speelt hierbij een belangrijke rol. Het programma biedt de mogelijkheid om in uw praktijk oefeningen vaak te herhalen en ouders bij de training te betrekken. Kortom, u krijgt alle handvatten aangereikt voor een succesvolle diagnose en behandeling van cliënten met verbale ontwikkelingsdyspraxie.

Resultaat

 • U plaatst verbale ontwikkelingsdyspraxie in het spraakproductieproces.
 • U diagnosticeert verbale ontwikkelingsdyspraxie.
 • U werkt met het Dyspraxieprogramma.
 • U geeft een intensief motorische training.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die zich willen verdiepen in verbale ontwikkelingsdyspraxie en beter willen leren werken met het Dyspraxieprogramma. De cursus heeft veel te bieden aan zowel logopedisten met ervaring als logopedisten zonder ervaring op het gebied van ontwikkelingsdyspraxie.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van analyses, praktische oefeningen, filmfragmenten en een heldere uitleg van de docent die beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van verbale ontwikkelingsdyspraxie. Na afloop van deze cursus kunt u een juiste diagnose stellen en de cliënten met verbale ontwikkelingsdyspraxie succesvol behandelen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 14 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 22 uur, waarvan 12 contacturen en 10 uur zelfstudie.

Professionals

Annelies van Dijk is werkzaam als logopedist op de Alexander Roozendaalschool in Amsterdam, een school voor kinderen met ernstige spraaktaalstoornissen. Daar geeft zij individuele en groepsbehandelingen aan kleuters en kinderen uit de midden- en bovenbouwgroepen.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 22 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie spraakdyspraxie
 • Afnemen en interpreteren diagnostische test
 • Dyspractische kenmerken herkennen
 • Behandeling dyspraxie
 • Dyspraxieprogramma
 • Oefenen met het Dyspraxieprogramma
 • Zelf oefeningen bedenken en uitvoeren

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Spraakontwikkelingsdyspraxie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Utrecht.

Kosten

Totaal: € 654,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.