Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u de controle en balansbeheersing trainen van cliënten met klachten aan het bewegingsapparaat? Dan is dit de cursus voor u. De oefeningen met de Swiss Ball zijn voor een brede groep cliënten toepasbaar: van geriatrische cliënten tot kinderen, en voor chronische en acute klachten. De oefeningen worden afgestemd op het individuele klachtenniveau en -patroon van uw cliënt. Na het volgen van deze cursus bent u in staat de oefeningen succesvol te instrueren. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u het geleerde direct toepassen in uw eigen praktijk.

Resultaat

 • U weet wat core stability is.
 • U verbetert de rompstabiliteit m.b.v. de Swiss Ball.
 • U maakt gericht gebruik van de Swiss Ball voor balans- en stabiliteitsoefeningen.
 • U stelt een behandelplan op waarbij de Swiss Ball een belangrijke rol speelt.
 • U bent in staat patiënten met de Swiss Ball gericht te instrueren, coachen en corrigeren.
 • U werkt zowel resultaat- als uitvoeringsgericht met de Swiss Ball.

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor fysio- en oefentherapeuten die willen werken met de Swiss Ball.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de nieuwste theorieën op het gebied van problemen met core stability bij cliënten. Deze kennis weet u te vertalen naar gerichte oefeningen met de Swiss Ball. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, veel praktische oefeningen en presentaties. De heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met werken en oefenen met de Swiss Ball maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 33 uur, waarvan 18 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van core stability bij cliënten en het oefenen aan de hand van de Swiss Ball. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 33 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is core stability?
 • Problemen met core stability: gevolgen, symptomen en klachten
 • Stabiliteit waarborgen met steunende/sturende functies
 • Psychosomatische benadering van stabiliteit
 • Hoe te komen tot de juiste diagnose
 • Vaststellen behandeldoelen
 • Balans- en stabiliteitsoefeningen met Swiss Ball
 • Afstemmen op klachtenniveau en -patroon
 • Keuze formaat en type Swiss Ball
 • Gericht instrueren en coachen cliënten
 • Resultaatgericht versus uitvoeringsgericht oefenen
 • Observatietechnieken en feedback geven
 • Wanneer doorverwijzen?

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Swiss Ball-training door Paramedici gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.