Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

De cursus Training bij Fitness en Sportrevalidatie is primair gericht op het begeleiden van sporters in de 'fitness'ruimte in de laatste fase van de revalidatie na een sportblessure. Voor het maken van een goed oefenschema in de eindfase van de revalidatie is analyse van de sport of beweging essentieel. U moet de beweging kunnen vertalen naar de diverse motorische grondeigenschappen. In deze cursus leert u om die analyse te maken en het trainingsschema daar op aan te passen. Alle gastdocenten hebben ruime ervaring in de (top)sport en ze delen graag hun ervaringen en methodieken met u.

Resultaat

 • U heeft inzicht in trainingsprogramma's in relatie tot prestatie en revalidatie.
 • U maakt een correcte analyse van de belastbaarheid van uw cliënt.
 • U past de juiste trainingsvariabelen toe in het revalidatieprogramma.
 • U zet materialen en oefenstof creatief in.
 • U stelt een totaalprogramma op voor cliënten met sportgerelateerde klachten.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor (sport)fysiotherapeuten, oefentherapeuten Mensendieck en Cesar.

Aanpak

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in trainingsprogramma's in relatie tot prestatie en revalidatie. Met de verkregen kennis en vaardigheden kunt u een totaalprogramma opstellen voor cliënten met sportgerelateerde klachten.

Door de interactieve en praktische onderwijsvorm is de kans zeer groot dat u weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënten te behandelen. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de rijkdom aan praktijkvoorbeelden van specialisten uit het werkveld. Daarnaast worden de praktische oefeningen daadwerkelijk uitgevoerd in een fitnesstraining.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 24 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 35 uur, waarvan 21 contacturen en 14 uur zelfstudie.

Professionals

Frank van Deursen is bewegingswetenschapper en docent inspanningsfysiologie
Jorrit Rehorst is sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper en is opleidingscoördinator Master sportfysiotherapie (HU)
René Wormhoudt is sportfysiotherapeut en conditietrainer van de KNVB (Nederlands elftal). Daarnaast is hij eigenaar van Athletic Skills Model
Miguel Janssen is conditietrainer van de KNLTB en eigenaar van een fitnesscentrum

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 30 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 40 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Definiëring sportrevalidatie
 • Sportrevalidatiemodellen
 • Praktijktraining in de sportrevalidatie
 • Trainingsfysiologie
 • Testen en monitoren van de trainingsbelasting
 • Maken van behandelplan vanuit recente (wetenschappelijke) inzichten en praktijkervaring
 • Bijdrage fysiotherapie met het oog op herstel
 • Implementatie in uw praktijk
 • Stabiliteits- en looptraining in de praktijk
 • Athletic Skills Model (Wormhoudt et al, 2012) als basis voor het fysiotherapeutisch handelen in de sportrevalidatie

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Training bij Fitness en Sportrevalidatie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning
Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.