Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Behandelt u met enige regelmaat patiënten met een fractuur? En wilt u meer weten van de fractuurgenezingsprincipes en behandelmogelijkheden? In deze cursus leert u de juiste gegevens te verzamelen om reële revalidatiedoelstellingen te formuleren. U maakt kennis met een methode die inzicht geeft in de samenhang tussen uw beleid en de cliëntkenmerken. De docent zal middels cases ingaan op verschillende behandelmethoden, toepassingsmogelijkheden van orthesen en schoenvoorzieningen. Hierdoor sluit de cursus naadloos aan bij uw dagelijkse werk.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Resultaat

 • U herkent de huidige fractuurbehandelingsmethoden.
 • U kent de consequenties van de gebruikte fractuurbehandeltechnieken met betrekking tot de belastbaarheid van de revalidant en zijn fractuur.
 • U kunt de factoren die bepalend zijn voor het herstel en de belastbaarheid van een fractuur benoemen.
 • U stelt adequate behandeldoelstellingen en -plannen op.
 • U bent in staat bewust keuzen te maken betreffende de inzet van therapeutische middelen, voorzieningen en bepalen van de dosering op basis van patiëntkarakteristieken en de gekozen fractuurbehandeling.

Aanpak

Deze cursus onderscheidt zich van andere door veel praktische oefeningen. U krijgt inzicht in de huidige technische ontwikkelingen binnen de fractuurbehandeling, u kunt de factoren benoemen die bepalend zijn voor het herstel en u leert alles over de belastbaarheid van een fractuur.

Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig vanaf de screening tot aan het exitgesprek midden- tot hoogcomplexe botletsels behandelen. Uiteraard laten wij u niet naar huis gaan zonder de tools die nodig zijn om de verse kennis en vaardigheden te implementeren in de eigen beroepspraktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 30 uur, waarvan 24 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 24.

Professionals

Jos Deckers is jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek en coauteur van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus.

Guido Meys is werkzaam als fysiotherapeut bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek en werkt voor Atrium Medisch Centrum Heerlen. Zijn aandachtsgebieden zijn traumatologie, prothesiologie en orthesiologie.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 30 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • Botanatomie
 • Biomechanica
 • Workshop krachten berekenen
 • Fractuurgenezing
 • Bindweefselherstel en -classificatie
 • Gevolgen van immobilisatie
 • Prognostische factoren
 • Workshop fractuurbehandeling
 • Fracturen van bovenste/onderste extremiteiten
 • Protocol fractuurbehandeling
 • Gewrichtsprothesen
 • Oefentherapie
 • Schoenvoorzieningen
 • Orthesiologie
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

05-11-2018 Dag Maandag Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
05-11-2018 Dag Maandag Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 840,-
Studiemateriaal € 75,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Locatiekosten € 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.078,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren