Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Kinderen en volwassenen die Nederlands als tweede taal leren (NT2) of meertalig opgroeien, kunnen problemen hebben met hun uitspraak van het Nederlands. Dit beïnvloedt de verstaanbaarheid. Als logopedist kunt u hen helpen bij het vergroten van de verstaanbaarheid door de kwaliteit van de spraak te verbeteren. Tijdens deze cursus leert u volgens de nieuwste inzichten een goede diagnose te stellen en een gericht behandelplan op te zetten. Na het volgen van deze interessante cursus heeft u alle praktische kennis en vaardigheden in huis om uw cliënten optimaal te begeleiden naar verstaanbaar Nederlands.

Resultaat

 • U heeft inzicht in verstaanbaarheid.
 • U weet of iemand voldoende verstaanbaar is.
 • U kent de verschillende problemen met uitspraak.
 • U stelt een juiste diagnose op het gebied van verstaanbaarheid.
 • U past de nieuwste inzichten in de logopedische behandeling toe.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die de verstaanbaarheid van NT2-kinderen en -volwassenen willen verbeteren.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring met het verbeteren van de verstaanbaarheid van NT2-sprekers. U gaat ook zelf actief aan de slag door middel van rollenspel en brainstormen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van NT2-cliënten. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist In aanvraag

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Recent onderzoek verstaanbaarheid NT2
 • Evidence-based werken
 • Problemen cliënt en omgeving
 • Wat is verstaanbaarheid?
 • Wanneer is iemand voldoende verstaanbaar?
 • Intake verstaanbaarheid
 • Auditieve discriminatie
 • Uitspraak van vocalen en consonanten
 • Diftongen en consonantclusters
 • Discriminatie- en articulatieproblemen
 • Stemloos/stemhebbend
 • Nieuwste inzichten logopedische behandeling
 • Meten is weten
 • Evaluatie behandelplan

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Verbeteren van Verstaanbaarheid bij NT2 gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.