Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Woordvindingsproblemen komen bij elk type afasie voor. Toch zijn er grote verschillen in de aard van de woordvindingsproblemen. Een goede behandeling vereist daarom goede diagnostiek. Wilt u meer weten over de verschillende soorten woordvindingsproblemen bij afasie, mogelijkheden voor diagnostiek en de verschillende behandelwijzen die er zijn? Dan is deze cursus iets voor u. Tijdens de cursus wordt onder meer geoefend met het afnemen, uitwerken en interpreteren van diverse tests voor woordvinding en wordt het geleerde toegepast op uw eigen werkomgeving.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

De cursus is niet bedoeld voor logopedisten die de cursus PALPA al gevolgd hebben, aangezien de inhoud van deze cursus gedeeltelijk ook besproken wordt in de cursus PALPA. De cursus Woordvinding bij Afasie is een inleidende cursus, de cursus PALPA gaat dieper in op deze en andere stof.

Resultaat

  • U kent diverse mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling van woordvinding bij afasie.
  • U kunt bij een case beargumenteerd keuzen maken voor diagnostiek en therapie.
  • U kent een aantal belangrijke cognitief-linguïstische modellen voor woordvinding, zoals het model van Ellis & Young (1988) en het interactieve model van Dell (1986).

Aanpak

In de cursus wisselen theorie en praktijk elkaar continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. Het oefenen van diagnostiek gebeurt met behulp van videofragmenten, rollenspellen en casuïstiek. Tijdens de tweede dag staat het bespreken van door de cursisten meegebrachte cases centraal.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 8 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt verzorgd door dr. Ineke van der Meulen. Zij is klinisch linguïst en werkzaam binnen het afasieteam van Rijndam Revalidatie te Rotterdam.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist In aanvraag

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Cognitief-linguïstische modellen voor woordvinding
  • Afname, scoring en interpretatie van diverse tests voor woordvinding bij afasie, zoals de Boston Benoemtaak, PALPA-taken, word fluency, TRACE
  • Evidence-based behandelen van woordvindingsproblemen bij afasie
  • Recent onderzoek naar woordvinding bij afasie
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De cursus wordt verzorgd in Utrecht.

Wil je voor of na 1 januari starten met deze cursus of opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij ons aanbod. Hieronder zie je de planning van dit programma met een startdatum na 1 januari 2017. Wil je liever nu starten? Ga dan naar dit programma met de knop Start voor 1 januari.

Start voor 1 januari 2018
Close

Wil je voor of na 1 januari starten met deze cursus of opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij ons aanbod. Het programma van een cursus of opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Met onderstaande knop kun je aangeven of je de variant van vóór of na 1 januari wilt bekijken.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

14-05-2018 Dag Maandag Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
14-05-2018 Dag Maandag Utrecht Inschrijven Planning

Kosten

Totaal: € 679,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.