Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die graag meer willen leren over zangtechniek binnen de logopedie. Tijdens deze cursus leert u de voordelen van zangtechnieken als onderdeel van een behandeling. De docent bespreekt onderwerpen van de werking van de stem tot en met de logopedische behandeling. Door dit brede scala heeft u een goed inzicht in de mogelijkheden die zangtechniek biedt. De praktijkgerichte insteek van de cursus zorgt ervoor dat u daadwerkelijk oefeningen op het gebied van zangtechniek kunt gebruiken tijdens de behandeling.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de werking, bereik en volume van de stem.
 • U onderzoekt de stem van uw cliënt.
 • U kent methoden en technieken voor de behandeling.
 • U vergroot de stemkwaliteit en stemhygiëne.
 • U weet welke vervolgstappen er zijn na de logopedische behandeling.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die (willen) werken met zangtechnieken in de logopedie.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten, analyses en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van zangtechnieken. De gebruikte didactische werkvormen, zoals brainstormen, rollenspelen en vele praktische oefeningen, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met gebruik van zangtechniek in de logopedie. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij u uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • A.M.H. Demos, Logopedist, Zangcoach en Dirigent.
 • D. Mureau, Logopedist en Stem-presentatie-communicatietrainer.
 • BHS H. Bax, Logopedist en Stemtherapeut.
 • Bc. J., Toussaint, Logopedist en Stemcoach. Specialisatie: communcatie.
 • C.J. Poetiraij, Logopedist en CVT zangdocent.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 31 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Evidence-based werken
 • Gezonde stemmen
 • Ademhaling en ademsteun
 • Werking van de stem, bereik en volume
 • CVT, Complete Vocal Technique
 • EVT, Estill Voice Training
 • De methode 'Lax Vox'
 • Solozang en koorzang
 • Resonantie
 • Nieuwste inzichten in zangtechnieken
 • Didactiek

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Zangtechnieken in de Logopedie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.