Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u zich specialiseren op het gebied van neurologie en revalidatie? Dan is dit de opleiding voor u. Tijdens deze opleiding leert u meer over de laatste ontwikkelingen in de neurorevalidatie en wat u als paramedicus kunt doen om cliënten met niet-aangeboren hersenaandoeningen zo goed mogelijk te begeleiden. Uniek aan dit programma is de multidisciplinaire opzet waarbij u samen met andere paramedici en verpleegkundigen een multidisciplinair team vormt. Dit programma bereidt u op deze manier uitstekend voor op uw rol in een prachtig en belangrijk vakgebied.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt verzorgd door Pro Education. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programma's worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

 • U heeft inzicht in oorzaken, gevolgen en kenmerken van verschillende neurologische aandoeningen.
 • U stelt een evidence-based behandelplan op voor uw cliënt.
 • U adviseert uw cliënten en andere betrokkenen.
 • U heeft een visie op multidisciplinaire samenwerking in relatie tot (het herstel van) uw cliënt.

Doelgroep

Dit praktische programma richt zich op fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten of verpleegkundigen die zich willen verdiepen in neurologie en neurorevalidatie. Na dit programma beschikt u over belangrijke kennis en vaardigheden die u helpen uw rol in de begeleiding van cliënten bij neurorevalidatie professioneel in te vullen.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bachelor Logopedie ontvangt u gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze Bachelor. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Aanpak

Dit programma bevat alle essentiële thema's uit het boeiende vakgebied van neurologie en revalidatie. U doet kennis op op het gebied van neurowetenschappen en krijgt veel praktijkgerichte kennis van neurorevalidatie. U ontwikkelt competenties om mensen optimaal te begeleiden vanuit een multidisciplinaire visie. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk.

Professionals

In iedere opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met neurorevalidatie. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 modules. In de bijeenkomsten komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Neurowetenschappen

(8 bijeenkomsten)

 • Het zenuwstelsel
 • Neuro-anatomie
 • De hersenen
 • Neurale netwerken
 • Geheugen en cognitie
 • Houding en balans
 • Motoriek en beweging
 • Waarneming
 • Reflexen
 • Sensorische informatieverwerking

Neurorevalidatie

(8 bijeenkomsten)

 • Neurologische stoornissen
 • Niet-aangeboren hersenletsel
 • Chronische aandoeningen en degeneratieve ziekten
 • Gedrag en emotie
 • Neurorevalidatie
 • Multidisciplinair samenwerken en overleggen
 • Stoornisgerichte therapie
 • Casuïstiek
 • Diagnostiek, communicatie en verslaglegging

Diploma

De module Neurowetenschappen wordt afgerond met een schriftelijk examen. De module Neurorevalidatie wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van beide onderdelen ontvangt u het diploma 'HBO Neurorevalidatie' van Pro Education.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 4 dagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
10 mogelijkheden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Dag Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Dag Maandag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Dag Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Dag Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Dag Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
Oktober 2017 Dag Maandag Zwolle Inschrijven Planning
Oktober 2017 Dag Maandag Rotterdam Inschrijven Planning
Oktober 2017 Dag Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
Oktober 2017 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
Oktober 2017 Dag Maandag Utrecht Inschrijven Planning
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam Inschrijven Planning
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld € 100,00
Cursusgeld € 2590,00
Studiemateriaal € 300,00
Examenkosten € 390,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 200,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3595,00

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.