Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u meer weten over de relatie tussen psychologie, arbeid en gezondheid? Of wilt u als paramedicus organisaties adviseren over interventies op het gebied van welzijn en gezondheid? Dan is dit de opleiding voor u. Dit HBO-programma richt zich op de combinatie van het inventariseren van ziekterisico’s en het verkrijgen van kennis over regelgeving op het gebied van arbeid en gezondheid. De praktijkgerichte aanpak maakt dat u de theorie direct in de praktijk kunt toepassen.

Doelgroep

U heeft ambities binnen de psychologie van arbeid en gezondheid en u wilt u breder ontwikkelen op het gebied van toegepaste psychologie.

Resultaat

 • U heeft inzicht in werkgerelateerde psychische fenomenen.
 • U stelt een risicoanalyse op voor een gegeven situatie.
 • U legt uit wat de invloed van individuele verschillen tussen mensen is op stressreacties en gezondheid.
 • U adviseert over interventies op het gebied van welzijn en gezondheid.

Aanpak

In dit HBO-programma wordt u begeleid door zeer deskundige docenten. Zij bereiden u uitstekend voor op de praktijk. U leert oplossingsgericht werken met de onderwerpen burn-out, ziekteverzuim en regelgeving op het gebied van arbeid en gezondheid. Dit past u toe in uw eigen werkomgeving. In de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Daarbij maken wij gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze online leeromgeving. Hierin vindt u alle relevante informatie rondom uw studie. U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u meer rendement uit de bijeenkomsten.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programma’s worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Professionals

In iedere opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met arbeids- en gezondheidspsychologie. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Psychologie en arbeid

 • Arbeid en mentale inspanning
 • Motivatie en bevlogenheid
 • Werkstress
 • Burn-out en bore-out
 • Persoonlijkheidstyperingen

Risico-inventarisatie

 • Ziekte en gezondheid
 • Persoonlijkheid, werkstress en gezondheid
 • Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Interventies

 • Arbeidsre-integratie
 • Interventies in werk of organisatie
 • Balans werk en privé
 • Preventie gezondheidsklachten
 • Regelgeving op het gebied van arbeid en gezondheid

Diploma

U sluit dit programma af met een digitaal examen. Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Arbeids- en Gezondheidspsychologie’.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding HBO Arbeids- en Gezondheidspsychologie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kosten E-learning, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld € 100,00
Cursusgeld € 1290,00
Studiemateriaal € 150,00
Examenkosten € 195,00
Reprorechten € 15,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1750,00

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.