Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

In dit traject leert u kinderen begeleiden bij revalidatieprogramma's. U ontwikkelt kennis en vaardigheden om de meest voorkomende blessures en aandoeningen bij deze bijzondere doelgroep op verantwoorde manier te diagnosticeren en te behandelen. Hierbij leert u ook uw grenzen kennen, zodat u indien nodig kunt besluiten de geblesseerde door te verwijzen naar een specialist. Dat maakt dit brede programma waardevol voor veel mensen in de zorg, sport en hulpverlening. Dit programma kan bovendien mogelijk vrijstelling opleveren in de HBO Bachelor Fysiotherapie.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt verzorgd door Pro Education. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programma's worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

 • U kent de lichamelijke ontwikkelingen bij kinderen, onder andere motorisch en anatomisch.
 • U herkent aandoeningen en ontwikkelingsproblemen.
 • U kent specifieke revalidatietechnieken voor kinderen.
 • U behandelt aangeboren en verworven aandoeningen.
 • U communiceert duidelijk met kind en ouders of verzorgers.

Doelgroep

Dit praktische programma is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de fysiotherapie en revalidatie van kinderen. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien u toegelaten wordt tot de HBO Bacheloropleiding Fysiotherapie ontvangt u gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze Bachelor. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Aanpak

Dit programma bevat alle essentiële thema's uit het boeiende vakgebied van kinderfysiotherapie en -revalidatie. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk.

Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de praktijkopdrachten kunt u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Registratie in het register

Na dit programma beschikt u over belangrijke kennis en vaardigheden die u helpen uw rol tijdens het begeleiden van kinderen bij hun revalidatie professioneler en beter in te vullen. Wilt u in aanmerking komen voor een registratie in het register Kinderfysiotherapeut van het KNGF? Dan dient u de Masteropleiding Kinderfysiotherapie (MSc) succesvol af te ronden. Met het getuigschrift MSc in kinderfysiotherapie kunt u zich laten registreren in het KNGF-specialistenregister Kinderfysiotherapeut. Met HBO Kinderfysiotherapie en -revalidatie krijgt u inzicht in het boeiende werkveld van de kinderfysiotherapeut.

Professionals

In iedere opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring in de kinderfysiotherapie en -revalidatie. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma

In de modules komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Fysiotherapie bij kinderen

(8 bijeenkomsten)

 • Motorische ontwikkeling
 • Groei en ontwikkeling
 • Meetinstrumenten en diagnose
 • Begeleiden en behandelen van kinderen
 • Neonatologie en follow-up
 • Pulmonale en cardiale problemen
 • Reumatische ziekten en hemofilie
 • Kinderorthopedische problematiek
 • Traumatologie
 • Neurologische aandoeningen
 • Kinderoncologische aandoeningen
 • Motoriek en visuele stoornis
 • Gedrags- en ontwikkelingsproblemen

Kinderrevalidatie

(8 bijeenkomsten)

 • Fysiotherapeutische diagnosen bij kinderen
 • Behandeling en revalidatie bij aangeboren aandoeningen
 • Behandeling en revalidatie bij verworven aandoeningen
 • Specifieke revalidatietechniek voor kinderen
 • Creatieve oefentherapie
 • Multidisciplinaire samenwerking
 • Methoden en technieken
 • Communicatieve vaardigheden
 • Omgaan met ouders, verzorgers en gezin
 • Pedagogisch-didactische aspecten van kinderrevalidatie

Diploma

Beide modules worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling voor beide onderdelen ontvangt u het diploma 'HBO Kinderfysiotherapie en -revalidatie'.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding HBO Kinderfysiotherapie en -revalidatie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Flexibel studeren voor meer informatie).

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.