Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Welke psychologische processen zijn van invloed op het leveren van topprestaties? Waarom presteren sommige mensen onder druk juist beter en anderen slechter? En hoe kunt u sporters goed begeleiden en coachen? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijgt u in dit boeiende programma. U verdiept zich onder meer in de essentiële onderwerpen van sportpsychologie en werkt aan het verbeteren van uw coachende vaardigheden. De praktijkgerichte aanpak maakt dat u de theorie direct in de praktijk leert toepassen, zodat u straks sporters succesvol kunt coachen en begeleiden.

Doelgroep

U wilt zich verdiepen in sportpsychologie in een praktijkgericht programma op HBO-niveau. U wilt daarbij ook uw coachende vaardigheden in relatie tot sportpsychologie verbeteren, zodat u sporters kunt begeleiden en coachen.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de invloed van psychologie in de sport.
 • U motiveert en stimuleert cliënten om optimaal te presteren.
 • U vertaalt de coachvraag en -wensen in een coachingscontract.
 • U zet een voor de cliënt en situatie relevant coachingsinstrument in.
 • U kunt weerstanden doorbreken.
 • U kiest de juiste coachingsaanpak bij individuele en/of teamcoaching.

Aanpak

Tijdens deze opleiding volgt u 2 modules op het gebied van sportpsychologie en coaching. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Onder leiding van deze docenten verdiept u zich in de combinatie van sport en psychologie. Wat doet stress met een mens? Hoe kan men omgaan met prestatiedruk? En hoe kunt u een trainingsprogramma opzetten dat rekening houdt met het karakter van de sporter? Daarnaast leert u sporters coachen en begeleiden.

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programma’s worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Professionals

In iedere opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met sportpsychologie. Tevens vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma

De opleiding is opgebouwd uit 2 modules. De volgende onderwerpen komen in de bijeenkomsten aan de orde:

Psychologie in de sport

(8 bijeenkomsten)

 • Basis van psychologie
 • Psychologische ontwikkeling
 • Persoonlijkheid en gedrag
 • Sportpsychologie
 • Sportprestaties en psychologie
 • Motivatie en emoties bij sport
 • Stress en prestatiedruk
 • Mentale voorbereiding en training
 • Optimaal presteren
 • Psychologie van de motoriek

Coaching en begeleidingskunde

(8 bijeenkomsten)

 • De rol van coaching en begeleiding
 • Analyseren van de probleemsituatie
 • Coachingsmodellen toepassen
 • Opbouw van het coachingsgesprek
 • Hanteren van coachingstechnieken
 • Coachen van individuen en teams
 • Begeleiden van groepsprocessen
 • Doorbreken van weerstanden
 • Valkuilen en uitdagingen in coaching

Diploma

U rondt de module Coaching en begeleidingskunde af met een mondeling examen. De module Psychologie in de sport rondt u af met een digitaal examen. Heeft u voor beide onderdelen een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Sportpsychologie’.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding HBO Sportpsychologie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Planning

De opleiding start in februari en september 2017. Wordt gegeven op maandag in Amsterdam, Arnhem en Zwolle. Op woensdag in Eindhoven. Op donderdag in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (schriftelijk)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichtig.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.