Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u kennismaken met het vakgebied logopedie? Dan is deze opleiding de juiste keuze voor u. In dit praktische en compacte HBO-programma wordt op HBO-niveau aandacht besteed aan de kernvakken van logopedie. Dit praktijkgerichte programma biedt dus een uitstekende basiskennis van en kennismaking met dit uiterst boeiende vakgebied.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor mensen die op HBO-basisniveau nader willen kennismaken met logopedie. De opleiding wordt ook vaak gevolgd door professionals die in hun beroep regelmatig te maken hebben met logopedische problematiek.

Doel en opzet

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Onder leiding van ervaren logopedisten gaat u aan de slag met de kern van logopedie. Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. De opleiding bestaat uit 3 modules van elk 6 bijeenkomsten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van een vooropleiding op HAVO- of MBO-niveau of uitgebreide relevante werkervaring.

Uw tijdsinvestering

U kunt rekenen op een studiebelasting van ongeveer 8-12 uur per bijeenkomst. Deze tijd besteedt u aan het doornemen van de theorie en het maken van de opdrachten.

Programma

Het programma bestaat uit 3 modules. In deze modules komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Logopedie

(6 bijeenkomsten)

 • Taal en communicatie
 • Stemhygiëne
 • Spraak
 • Neurologie en logopedie
 • De rol en functie van de logopedist
 • Kwaliteiten en competenties van de logopedist
 • Professionele vaardigheden
 • Presentatievaardigheden
 • Eutonie, ontspanning, adem, non-verbaal gedrag en gezichtsexpressie

Spraak en spraakstoornissen

(6 bijeenkomsten)

 • Spraak en fonetiek
 • Spraak en spraakontwikkeling
 • Spraak en spraakstoornissen
 • Diagnostiek van spraak
 • Stotteren en broddelen
 • Evidence-based logopedie

Stem en stemstoornissen

(6 bijeenkomsten)

 • Anatomie en fysiologie van de stem
 • Werking van de normale stem
 • Stemstoornissen
 • Anamnese gericht op stem
 • Kenmerken van de stem bij verschillende stoornissen
 • Het beoordelen van stemkwaliteit
 • Stemhygiëne

Diploma

De modules Logopedie en Stem en stemstoornissen worden afgerond met een schriftelijk examen. De module Spraak en spraakstoornissen rondt u af met een mondeling examen. Als u alle onderdelen afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma 'HBO Toegepaste Logopedie van Pro Education. Dit diploma kunt u mogelijk als vrijstelling inbrengen in de volledige en NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Logopedie van Pro Education. U kunt zich overigens pas gediplomeerd logopedist noemen als u de volledige HBO Bachelor Logopedie heeft afgerond.

Online leeromgeving

Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, zoals de lesvoorbereiding, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via de online leeromgeving communiceren met uw medestudenten en docent.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding HBO Toegepaste Logopedie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.190,-
Studiemateriaal: € 450,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
                     € 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.