Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Weten dat je onderdeel bent van de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Sommige mensen ervaren hierbij echter problemen, omdat zij een neurologische of psychosociale afwijking hebben. Deze kinderen, ouderen en psychiatrische patiënten hebben daarom ondersteuning en begeleiding nodig om weer betekenisvol te kunnen handelen en participeren. Als ergotherapeut kunt u hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Met de door zowel de NVAO als de World Federation of Occupational Therapists (WFOT) erkende HBO Bachelor Ergotherapie ontwikkelt u de kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO-opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

Doelgroep

Wilt u mensen ondersteuning bieden en hen helpen betekenisvol te participeren in de maatschappij? Dan is deze opleiding geschikt voor u.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie Toelatingsvoorwaarden voor meer informatie.

Stage

In deze opleiding is het erg belangrijk dat u ervaring opdoet in de praktijk. Als u in uw werkomgeving niet voldoende kunt oefenen met de stof die in deze opleiding centraal staat, dan loopt u aanvullend stage. Wij informeren u voor de start van de opleiding zorgvuldig over de omvang van uw stage en de inhoudelijke eisen die er aan uw stageplek worden gesteld. Pro Education heeft een stage-instituut, dat u kan adviseren over de stage en kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Heeft u vragen over uw stage of stageplek? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseurs.

Aanpak

De Bacheloropleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied ergotherapie. Per module rondt u steeds een onderwerp af. Daarmee heeft u een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. U zult merken hoe prettig dit werkt.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert u mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat u te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kunt u door onze modulaire aanpak de duur van uw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

Voor werkenden

Dankzij onze aanpak kunt u uw werk en opleiding optimaal combineren. Onder begeleiding van ervaren docenten gaat u aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dankzij hun kennis van zaken kunnen de docenten u goed helpen bij problemen en vraagstukken die u tijdens uw opleiding tegenkomt. Daardoor is de leerstof praktisch en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. Om nog meer te oefenen kunt u veel praktijkopdrachten in uw eigen werk uitvoeren.

Flexibel studeren

U studeert in uw Bacheloropleiding steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. U vindt er alles wat u nodig heeft om uw studie succesvol te doorlopen. U kunt zo ook contact onderhouden met uw studiecoach en de docenten. Bovendien kunt u er oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Door deze opbouw en varianten kunt u zelf kiezen wat voor u het beste uitkomt.

Diverse specialisatierichtingen

Naast algemene onderdelen volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van ergotherapie, maar ontwikkelt u zich ook in een specifiek deelgebied. Kijk voor een volledig overzicht van de specialisatiemogelijkheden in het programma.

Erkende kwaliteit

Deze Bacheloropleiding wordt verzorgd door Pro Education. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Programma 240 EC

 

Fase 1

 • Ergotherapie en de context [DE] 8 EC
 • Preventie en ergotherapie [DE] 8 EC
 • Activiteitenanalyse en ergotherapie [DE] 8 EC
 • Ergotherapie en participatie [MO] 8 EC
 • Cliëntgecentreerd werken in de ergotherapie [DE] 8 EC
 • Evidence-based ergotherapie [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • De ergotherapeut als voorlichter [ME] 8 EC
 • Adviseren door ergotherapeuten [ME] 8 EC
 • De coachende ergotherapeut [MO] 8 EC
 • Ergotherapie en ondernemer-schap [MO] 8 EC
 • De ergotherapeut als pleit-bezorger [ME] 8 EC
 • Innovatie en ergotherapie [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Professionele (para)medische dienstverlening [MO] 12 EC
 • Therapeutisch handelen en communiceren [ME] 12 EC

Keuzeprogramma’s (minors) 24 EC

 • Ondernemerschap
 • Arbeid en gezondheid
 • Neurorevalidatie
 • Gehandicaptenzorg
 • Ouderenzorg
 • Manuele therapie

Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Examens

Pro Education maakt gebruik van digitale examens en opdrachten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw examen kunt inplannen. Daarbij kunt u zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. Uw examens bestaan uit digitale examens [DE], schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werkt u aan eindopdrachten [EO]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

U behaalt met deze opleiding het officiële en internationaal erkende getuigschrift ‘HBO Bachelor Ergotherapie’ van Pro Education. U bent dan ergotherapeut en mag zich vanaf dat moment Bachelor of Science (BSc) noemen. Het programma is officieel geaccrediteerd door zowel de NVAO als de World Federation of Occupational Therapists (WFOT). Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Pro Education is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Startdata en bijeenkomsten

De opleiding start in maart 2018. De dagvariant kan op maandag of zaterdag gevolgd worden, de avondvariant op dinsdag, woensdag of donderdag. 

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
25 mogelijkheden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Maandag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Woensdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Donderdag Breda

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Woensdag Den Bosch

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Donderdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Drachten

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Enschede

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Leeuwarden

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Maastricht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Tilburg

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Woensdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Avond Dinsdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning
Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle Inschrijven Planning
Februari 2018 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Dag Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
Februari 2018 Dag Maandag Rotterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Dag Maandag Utrecht Inschrijven Planning
Februari 2018 Dag Maandag Zwolle Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Amsterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Woensdag Arnhem Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Donderdag Breda Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Woensdag Den Bosch Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Donderdag Den Haag Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Drachten Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Eindhoven Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Enschede Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Groningen Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Leeuwarden Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Maastricht Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Donderdag Rotterdam Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Tilburg Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Woensdag Utrecht Inschrijven Planning
Februari 2018 Avond Dinsdag Zwolle Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: dossiervorming € 200,-
Studiekosten: cursusgeld € 7.990,-
Studiekosten: examenkosten € 2.760,-
Studiekosten: competentie ontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,-
Studiekosten: afstudeerkosten € 1.185,-
Studiekosten: diplomering € 450,-
Overige kosten: studiemateriaal € 3.500,-
Overige kosten: arrangementen (Food & Beverage) € 1.366,50
Overige kosten: reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 19.446,50

De kosten voor dossiervorming kunnen niet in termijnen worden voldaan. Deze worden opgenomen in de eerste termijn van de factuur.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Voordelig studeren?


U kunt bij de overheid voordelig geld lenen om een erkende HBO Bachelor opleiding te volgen. Lees meer > Of bel 020 56 77 999 voor advies.

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.