Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Veel logopedisten werken met mensen die als gevolg van veelal neurologische en neuropsychologische stoornissen diverse problemen hebben met stem, spraak en taal. Als u zich wilt verdiepen in dit specifieke deelgebied van de logopedie, is dit een erg waardevolle opleiding. In korte tijd doet u op zeer praktijkgerichte wijze de belangrijkste kennis op van neuropsychologie en neurolinguïstiek. U ontwikkelt vaardigheden om mensen te begeleiden die als gevolg van neurologische stoornissen logopedische zorg nodig hebben. Dit is een investering in uw eigen professionele ontwikkeling.

Doelgroep

Deze praktische opleiding op HBO-niveau is bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van logopedie, met specifieke aandacht voor de neurologische en neuropsychologische oorzaken van stem-, spraak- en taalproblemen.

Doel en opzet

Het programma bevat alle essentiële thema s uit het boeiende vakgebied van de neuropsychologie in relatie tot logopedie. U wordt begeleid door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn en die steeds de vertaling maken naar de werkpraktijk. Al snel ontwikkelt u de nodige praktisch toepasbare kennis op het gebied van neuropsychologische aandoeningen, neurolinguïstiek en taal- en stemtherapie. Ook leert u hoe u patiënten met dit type aandoeningen kunt begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie steeds aan de dagelijkse praktijk wordt gekoppeld. Waar mogelijk koppelt u de opdrachten en cases in de opleiding direct aan uw eigen werkomgeving.

Vooropleiding

We gaan ervan uit dat uw vooropleiding minimaal HAVO- of MBO-niveau is. Daarnaast beschikt u over werkervaring in de logopedie en/of met neurologische stoornissen.

Vrijstellingen

U kunt dit programma mogelijk inbrengen als vrijstelling in de volledige HBO Bachelor Logopedie. Pas na afronding van de volledige Bacheloropleiding mag u zich logopedist noemen. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Uw tijdsinvestering

Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de opdrachten gaan we uit van een studiebelasting van ongeveer 8-12 uur per bijeenkomst.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 modules. In de bijeenkomsten komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Neurologische stoornissen en diagnostiek

(6 bijeenkomsten)

 • Neurologische stoornissen: ontstaan, verloop en syndromen
 • Neurologische stoornissen: herstel en revalidatie
 • Diagnostiek en onderzoek
 • Diagnostiek van onderliggende linguïstische stoornissen
 • Communicatiehulpmiddelen
 • Kenmerken en diagnose afasie
 • Behandeling van afasie

Behandeling van neurologische stoornissen

(6 bijeenkomsten)

 • Neurologische basiskennis en normale slikbeweging
 • Oorzaken en gevolgen van neurologische aandoeningen
 • Behandelen van neurologische stoornissen
 • Diagnostiek en behandeling van dysartrie en apraxie
 • Diagnostiek en behandeling van dysfagie
 • Begeleiden van patiënten

Praktijkprogramma

U kunt deze opleiding combineren met een uniek praktijkprogramma, waarin u wat u leert toepast in de praktijk. Zo houdt u optimaal aansluiting bij een eventuele vervolgstudie richting een volledige Bachelorgraad. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Diploma

U rondt de module Neurologische stoornissen en diagnostiek af met een schriftelijk examen. De module Behandeling van neurologische stoornissen wordt met een mondeling examen afgerond. Als u voor beide onderdelen een voldoende haalt, ontvangt u het waardevolle diploma 'HBO Neurologische Stoornissen en Logopedie van Pro Education.

Online leeromgeving

Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, zoals de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via de online leeromgeving communiceren met uw medestudenten en docent.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding HBO Neurologische Stoornissen en Logopedie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze opleiding duurt 6 maanden. Deze opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.790,-
Studiemateriaal: € 300,-
Examenkosten: € 195,- (schriftelijk)
                    € 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.