Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u als fysiotherapeut met cliënten tijdens de oncologische revalidatie? Dan is dit de cursus voor u. In navolging van de basiscursus wordt gekeken naar de behandeling van de meest voorkomende aandoeningen in de oncologie. Daarbij is er specifiek aandacht voor fysieke problemen die ontstaan tijdens de medische behandeling. De nadruk ligt op evidence-based werken en het aanbieden van zorg op maat. Tijdens de cursus wordt de theoretische kennis voortdurend gekoppeld aan actuele casuïstiek en uw eigen ervaringen. Hierdoor kunt u het geleerde na afloop direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

 • U implementeert de medische achtergronden van oncologie en oncogenese in uw therapeutisch handelen.
 • U analyseert de oncologische patiënt in de diverse fases van kanker via ICF.
 • U past meetinstrumenten die beschreven staan in de richtlijn oncologische revalidatie toe.
 • U stelt een behandelplan op voor een oncologische patiënt.
 • U past diverse fysiotherapeutische behandelopties toe.
 • U evalueert het effect van de fysiotherapeutische behandeling.

Doelgroep

Deze verdiepende cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten die cliënten begeleiden tijdens de oncologische revalidatie.
Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie te hebben afgerond of beschikt u over een vergelijkbaar niveau.

Aanpak

Doel van deze cursus is dat u de nieuwste kennis en vaardigheden verwerft in het onderzoek en de behandeling van cliënten tijdens de oncologische revalidatie. U krijgt kennis aangereikt door middel van filmfragmenten, actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met het werken met cliënten tijdens de oncologische revalidatie. In deze cursus wordt cursisten gevraagd een ministage van 3 uur te doen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.

Professionals

Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • MSc. B.D.V. GoedhartOncologie en lymfologie fysiotherapeut
 • J.M.W. DrijversFysiotherapeut, oncologie fysiotherapeut en specialist in sportrevalidatie
 • O.R. ReijmerinkFysiotherapeut en docent

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 30 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 38 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Oncologiefysiotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 38 pt

Erkenningen OncoNet

Deze cursus is door OncoNet erkend als relevant voor fysiotherapeuten. Na het volgen van de Leergang Beweegprogramma’s Oncologie in combinatie met de cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie en/of Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg, kunt u zich aanmelden op de Zorgzoeker van OncoNet. Fysiotherapeuten die vermeld worden op de Zorgzoeker van OncoNet geven begeleiding bij het herwinnen van fitheid na de behandeling van kanker.

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Fysieke problematiek waarbij de cliënt nog niet is uitbehandeld en/of waarbij er nog een onzekere uitkomst is
 • Curatieve fase
 • De meetinstrumenten en het fysiotherapeutisch onderzoek die in deze fase worden gebruikt
 • Behandelmogelijkheden tijdens en na de in opzet curatieve fase
 • Communicatieve vaardigheden gericht op levensvragen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.