Esther Calame

Over Pro Education

“Werken met kinderen prikkelt je creativiteit”


Voordat ik aan mijn opleiding tot fysiotherapeut begon, was ik zwemjuf. Tijdens mijn opleiding liep ik stage op een afdeling voor fysiotherapie in de kinderrevalidatie. Daar werk ik nu sinds 1995 en het blijft boeiend. Het werken met kinderen prikkelt je creativiteit. Elke behandeling is weer anders. Je moet zorgen dat het voor de kinderen boeiend en leuk blijft, zodat ze goed mee blijven werken. Er zit  veel dynamiek in het werken met kinderen. Bij kinderrevalidatie gaat het om een interdisciplinaire aanpak. Zo leer ik van andere (para)medische disciplines.
 
Werken met kinderen met een verstandelijke beperking heeft nog extra specifieke aspecten. Bij hen zijn de bestaande behandel- en meetinstrumenten niet één op één toepasbaar. Dat maakt het belangrijk om uit te zoeken wat dat ene kind juist nodig heeft en waar het goed op reageert. Het lesgeven is een mooie aanvulling. Ik ontmoet daar erg gedreven collega’s aan wie ik niet alleen kennis kan overdragen, we delen ook veel kennis en best practices. Dat geeft steeds weer nieuwe inspiratie en ik haal daar heel veel energie uit. Het altijd blijven leren houdt mijn werk/vak boeiend.
 
Esther Calame - Fysiotherapeut en docent voor de cursussen Fitheidsprogramma’s voor Kinderen met een Verstandelijke Beperking en Orthopedische Klachten bij Kinderen bij Pro Education.

Over Pro Education