Esther de Ru

Over Pro Education

“Een geweldige uitdaging waar je niet echt vooraf voor getraind kunt worden”


Het werken met kinderen is boeiend, veeleisend, en vraagt vakmanschap, invoelingsvermogen en geduld. Het grote verschil met het werken met volwassenen is dat je flexibel moet zijn om je behandeldoelen te bereiken. Je hebt immers niet alleen met het kind, zijn emotionele staat te maken, maar ook met die van ouders/verzorgers. Ook zij hebben een mening. Hoe kun je beiden tevreden stellen en duidelijk maken wat de bedoeling is? Dit vraagt om plooibaarheid, de bereidheid om ‘out of the box’ te denken en speels en gevarieerd met je ‘clinical tools’ om te gaan.
 
Een geweldige uitdaging waar je niet echt vooraf voor getraind kunt worden. Naar mijn mening is het verstandig om eerst een paar jaar ervaring in je vak op te doen, voordat je specialiseert. Je moet bereid en capabel zijn om met spel of aanraking je doelen te bereiken. Je moet ook leren alert te zijn op de signalen die het kind je zendt. Je kunt alleen succesvol zijn als je de ouders/verzorgers serieus neemt. Samen vorm je een behandelduo en kun je veel bereiken. Kortom, een zalig maar moeilijk vak; niet voor iedereen weggelegd. 
 
Esther de Ru - Kinderfysiotherapeut en docent voor de cursus Elastisch Therapeutisch Tapen bij Hoofd-, Nek- en Orofaciale Aandoeningen bij Pro Education.

Over Pro Education