COPD

Up-to-date over COPD

COPD

Up-to-date over COPD

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

1 dag

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

28-10-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

1 dag

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

28-10-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Naar verwachting stijgt het aantal mensen met COPD in de periode 2015-2040 met 36%. Met de juiste behandeling en aanpassingen in het leven van de cliënt is het verloop van de ziekte wel te beïnvloeden. Wilt u het welzijn van cliënten met COPD verbeteren? En weten welke plek zelfmanagement inneemt in de behandeling van COPD? Dan is deze cursus iets voor u. De cursus biedt een overzicht van de verschillende behandelmogelijkheden en de rol van zelfmanagement bij COPD. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de meest recente inzichten binnen de longrevalidatie.

Resultaat

 • U kunt uitleggen wat COPD is
 • U kent de belangrijkste wetenschappelijke ontwikkelingen in COPD
 • U weet welke behandelingen er vanuit verschillende disciplines mogelijk zijn
 • U weet welke factoren het welzijn van cliënten met COPD verbeteren
 • U hebt kennis van de longfunctie
 • U weet welke plek zelfmanagement inneemt in de behandeling

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die over de meest actuele informatie over COPD willen beschikken.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die ervaring hebben met het behandelen van cliënten met COPD. Uniek aan deze cursus is dat hij multidisciplinair is. Uw medestudenten werken allemaal in verschillende vakgebieden. Jullie gaan samen aan de slag en leren van elkaar.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 8 uur waarvan 2 uur zelfstudie en 6 contacturen. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 15, het maximum 40.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met COPD. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • COPD
 • Longfunctie
 • Omkeerbaar/onomkeerbaar
 • Zelfmanagement
 • Preventie

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 325,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 409,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

COPD

Up-to-date over COPD

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

1 dag

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

28-10-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.