Dry Needling bij Bekkenpijn

Breng spierketens in balans met dry needling

Dry Needling bij Bekkenpijn

Breng spierketens in balans met dry needling

Opleidingsniveau

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Behandelt u veel bekkenpatiënten met de methode van Cecile Röst? En wilt u zich verdiepen in de toegevoegde waarde van dry needling na de zwangerschap? Dan is deze cursus geschikt voor u. Via praktijkvoorbeelden en door u ingebrachte cases leert u technieken om dry needling toe te passen, ook bij chronische pijnklachten en hoge spierspanning van de bekkenbodem. Ook verdiept u zich in de symptomen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of bij chronische bekkenpijn. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Resultaat

 • U kunt verschillende technieken toepassen met als doel verstoorde spierpatronen sneller te normaliseren met oefen- en houdingstherapie
 • U weet dry needling toe te passen op moeilijk bereikbare spieren, zoals de bekkenbodem/multifidi via veilige punten
 • U kunt spierketens van uw cliënten weer in balans brengen

Accreditatie

Punten worden enkel toegekend na het doorlopen van de online cursus van Rost Therapy én het volgen van de praktijkcursus bij Pro Education.

Zie www.rostherapy.com/nl/cursusaanbod voor de meest actuele status.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten die zich therapeutisch bezighouden met bekkenpijnproblematiek. Om de cursus goed te kunnen volgen dient u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst te hebben gevolgd.

Voordat u kunt deelnemen aan de cursus dient u de online cursus van Rost Therapy doorlopen te hebben. Het bestuderen van de online cursus kost tijd, zorg dus dat u op tijd begint.

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Verschillende technieken en oefeningen krijgen ruim de aandacht. U oefent met dry needling op specifieke spieren die bij bekkenpijn een rol spelen. De ervaren dry needler heeft vaak een voorkeur voor bepaalde naalden. U wordt daarom verzocht eigen naalden van diverse lengten en dikten mee te nemen. Voor nieuwkomers in dry needling zijn er naalden beschikbaar. Voor allen geldt het meenemen van een flacon ontsmettingsmiddel en eigen handschoenen.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. Hierdoor is het aanvangsniveau van de deelnemers aan de praktijkcursus gelijkwaardig en kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan uw specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. De online cursus wordt afgesloten met een examen. Na het succesvol behalen van een score vanaf 75% ontvangt u een certificaat. U heeft hiermee 2 jaar toegang tot de online theoriecursus (jaarlijks geüpdatet) en toegang tot de 2-daagse praktijkcursus bij Pro Education. Zie voor meer informatie rosttherapy.com. Wanneer u geen ervaring met dry needling heeft, volgt u daarnaast nog een extra online basiscursus. Wanneer u wel ervaring heeft, volstaat het uploaden van een certificaat waarmee u uw ervaring kunt onderbouwen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studiebelasting van 6,5 uur, waarvan 4 contacturen en 2,5 uur zelfstudie (online cursus Rost Therapy).

Professionals

 • Cecile Röst is werkzaam als fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en klinisch epidemioloog in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Dry needling verrijkt al lange tijd haar behandelingen.
 • Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut bij MoVeS Manuele en Fysiotherapie in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van vrouwen in en na de zwangerschap met onder meer dry needling.
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding in dry needling bij bekkenpijn
 • Casuïstiek bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap
 • Casuïstiek bij postpartum bekkenpijn, zoals pijn bij symfyse of coccyx
 • Casuïstiek bij chronische patiënten
 • Oefenen dry needling
 • Oefenen stretches

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning

Deze cursus bestaat uit 0.5 dag.

Eventuele extra ingeplande data voor deze cursus vindt u op www.rosttherapy.com/nl/cursusaanbod.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 071 - 5 652 633 of contact opnemen via info@rosttherapy.com.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 257,25
De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:
Lesgeld: € 200,-
Studiemateriaal: € 30,-
Arrangementskosten: € 12,50
Locatiekosten: € 14,75

Dry Needling bij Bekkenpijn

Breng spierketens in balans met dry needling

Opleidingsniveau

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.