Zangtechnieken in de Logopedie

Zolang logopedie geen zangles wordt

Zangtechnieken in de Logopedie

Zolang logopedie geen zangles wordt

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zowel beginnende als professionele zangers komen regelmatig in aanraking met stemproblemen door verkeerd of overmatig stemgebruik bij het zingen. Steeds vaker wordt een logopedist benaderd om ondersteuning te bieden aan de kwaliteit van de zangstem. In deze cursus komen logopedie en zang bij elkaar. U doet kennis op over verschillende zangtechnieken en logopedische oefeningen die bruikbaar zijn om logopedische hulpvragen omtrent de zangstem te beantwoorden.

Resultaat

 • U kunt de nieuwste zangtechnieken die binnen de logopedie bruikbaar zijn uitvoeren en aanreiken vanuit een logopedische hulpvraag
 • U kunt zangers ondersteuning bieden om de zangstem zo optimaal mogelijk te gebruiken en vooral goed voor de zangstem te zorgen
 • U weet tot wanneer logopedie nodig is en wanneer u de cliënt naar een zangcoach dient te verwijzen

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die werken met zangers of graag met zangers zouden willen werken. Er zijn geen toelatingseisen.

Aanpak

Het doel van deze cursus is het aanreiken van oefeningen om logopedische hulpvragen omtrent de zangstem te kunnen beantwoorden. U krijgt handvatten, oefeningen en informatie aangereikt waarbij voortdurend de beroepspraktijk centraal staat. Ook is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met medecursisten. Kennis wordt aangereikt via literatuurstudie, PowerPoint-dia's en e-Connect en wordt vooral meteen praktisch toegepast.

De cursus wordt gegeven in een groep van minimaal 6 tot maximaal 16 deelnemers. De cursus heeft een totale studiebelasting van 17 uur, waarvan 12 contacturen en 5 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt verzorgd en is ontwikkeld door logopediste Anouk Demos. Zij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam (musical) en is naast haar werk als logopedist werkzaam als dirigent en zangcoach bij haar eigen zangschool (www.anoukdemos.nl). Omdat Anouk zelf zangeres is, kan zij haar ervaringen delen en veel voorbeelden uit de praktijk geven. Ze beschikt over de ervaring om logopedisten de juiste technieken aan te reiken om efficiënter te werken aan logopedische hulpvragen rondom de zangstem.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zang binnen de logopediepraktijk
 • De zangstem als logopedische hulpvraag in de anamnese
 • Anatomie van de stem
 • Logopedische en zangoefeningen uit de nieuwste methoden
  • Estill Voice Training (EVT)
  • Vocal Function Exercises (VFE)
  • Semi Occluded Vocal Tract Exercises (SOVT)
 • Profilering tot stemspecialist
 • Opstellen doelen en behandelplan
 • Casuïstiek
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen.

 • 28 september en 12 oktober 2019
 • 28 maart en 11 april 2020
 • 19 september en 3 oktober 2020

Eventuele extra ingeplande data voor deze cursus vindt u op onze website www.proeducation.nl.

De cursus vindt plaats in regio Utrecht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 684,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 545,-
Studiemateriaal: € 30,-
Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Zangtechnieken in de Logopedie

Zolang logopedie geen zangles wordt

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure