Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)

specialisatie Zorg en welzijn

Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)

specialisatie Zorg en welzijn

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u werkzaam binnen het hoger management van de gezondheidszorg? En wilt u meer weten over de relatie tussen verandering en de cultuur in een organisatie? Deze Masteropleiding biedt concrete handvatten om verandersituaties te doorgronden en inzicht te krijgen in de belangrijkste risicofactoren voor organisaties in de gezondheidszorg. Daarnaast gaat u aan de slag met het ontleden en oplossen van organisatievraagstukken op het gebied van zorg en welzijn. Hierbij houdt u altijd oog voor de mensen binnen de organisatie.


Studiefinanciering voor volwassenen

In deze opleiding komt u als volwassene mogelijk in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet. Zie p. 322 voor meer informatie.


Doelgroep

U bent bijvoorbeeld clustermanager, circuitmanager of lid van een managementteam. Ook voor u als HR-manager, verandermanager, consultant of adviseur binnen de zorg- en welzijnssector is deze opleiding bijzonder waardevol.


Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. Zie p. 326 voor meer informatie.


Resultaat

 • U ontwikkelt en implementeert succesvolle strategie binnen uw zorg- en welzijnsorganisatie.
 • U heeft inzicht in organisatie- en leiderschapscultuur en past dit inzicht toe in uw organisatie.
 • U analyseert en verklaart gedrag van medewerkers in organisaties.
 • U kent organisatiestructuren en bedrijfsprocessen binnen de zorg.
 • U geeft op de juiste manier invulling aan uw rol als leidinggevende.
 • U verdiept zich in vernieuwing en het verbeteren van kwaliteit en past dit waar mogelijk toe.


Aanpak

Met deze Master ontwikkelt u zich op het hoogste niveau. Uw opleiding kenmerkt zich door de volgende aanpak:


Praktijkgericht

In de opleiding gaat u op Masterniveau aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dit doet u onder leiding van docenten uit het werkveld. Ook kunt u de opdrachten in uw huidige organisatie toepassen, zodat uw studie direct rendement heeft.


Flexibel studeren

Elke Masterclass rondt u in 8 avonden of 4 dagen af. U wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Ook kunt u deze opleiding online volgen via e-learning. Zie p. 318.


Erkende kwaliteit

Deze Master wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI University of Business Studies. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO Masters worden gesteld. U bent dus verzekerd van kwaliteit.


Professionals

In iedere opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring en zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Strategisch Management voor Zorg en Welzijn 6 EC
 • Masterclass Organisatie en Cultuur 6 EC
 • Masterclass Organisatiepsychologie 6 EC
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Verandermanagement 6 EC
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap 6 EC
 • Masterclass Organisatie en Management in Zorg en Welzijn 6 EC
Afstuderen13 EC


Programma

Bij deze opleiding koppelt u de Master Management, Cultuur en Verandering aan de specialisatie Zorg en welzijn. In fase 2 volgt u een aantal modules op het gebied van zorg en welzijn. U rondt de opleiding af met een eindscriptie.


Erkend getuigschrift

U rondt de Masterclasses af met een eindopdracht of case. Als u alle Masterclasses met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Mastergetuigschrift ‘Master Management, Cultuur en Verandering’ met als specialisatie Zorg en welzijn van onze businesspartner NCOI University of Business Studies. U mag dan de graad MCC (Master of Culture and Change) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Praktische informatie en kosten

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)

specialisatie Zorg en welzijn

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

020-5 677 999

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.