Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie

Inzicht in en omgaan met psychologische problematiek

Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie

Inzicht in en omgaan met psychologische problematiek

Opleidingsniveau

Masterclass

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Masterclass

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werkt u met cliënten met complexe psychologische problematiek? Dan is deze Masterclass geschikt voor u. U leert de oorzaken van diverse psychische problemen (her)kennen. Ook leert u welke methoden en technieken gebruikt kunnen worden bij het omgaan en behandelen van psychische aandoeningen. Waar de ziekte vooral de persoon betreft, kan het lijden ook op de omgeving van de cliënt betrekking hebben. In de hulpverlening is het voor veel beroepsgroepen daarom zeer relevant om een goede kennis op Masterniveau te hebben op het gebied van klinische psychologie en psychopathologie.

Doelgroep

U beschikt over HBO-werk- en -denkniveau en u wilt zich op Masterniveau verder ontwikkelen op het gebied van klinische psychologie en psychopathologie. Of u bent hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg of de verslavingszorg, maatschappelijk werker, sociaal pedagogisch hulpverlener of gezinscoach.

Resultaat

 • U analyseert en classifiseert psychische klachten vanuit verschillende theoretische invalshoeken.
 • U kunt de kenmerken van verschillende benaderingen van psychopathologie met elkaar vergelijken.
 • U formuleert aanbevelingen voor interventies om het psychische welzijn van mensen te verhogen.
 • U doet aanbevelingen voor het doen van toekomstig onderzoek naar psychische problemen.

Aanpak

U krijgt in deze Masterclass een goed overzicht van klinische psychologie en psychopathologie. Gedurende de lessen komen de belangrijkste uitgangspunten en stromingen aan de orde. Daarnaast krijgt u inzicht in de belangrijkste psychische stoornissen en de relevante behandelmethoden en -technieken. De Masterclass wordt geleid door klinisch psychologen die in de praktijk actief zijn. Daarnaast maakt u gebruik van actuele literatuur en heeft u toegang tot onze online leeromgeving. U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Professionals

In iedere Masterclass is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring in klinische psychologie en psychopathologie. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Erkende kwaliteit

Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner NCOI University of Applied Sciences. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan Masterclasses worden gesteld. U bent verzekerd van kwaliteit.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Benaderingen en methoden

 • Het terrein van de klinische psychologie
 • Benaderingen van psychopathologie
 • Modellen van psychopathologie
 • Behandelmethoden en -technieken

Angsten en stoornissen

 • Paniek, fobie en gegeneraliseerde angst
 • Obsessief-compulsieve stoornissen
 • Posttraumatische stress
 • Depressie en manie
 • Psychosomatische klachten
 • Slaap- en eetstoornissen
 • Verslavingsproblematiek
 • Stoornissen in de impulsbeheersing
 • Genderidentiteits- en seksuele stoornissen
 • Dissociatieve stoornissen
 • Psychosen
 • Persoonlijkheidsstoornissen

Diploma

U rondt deze boeiende Masterclass af met een eindopdracht. Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie p. 318 voor meer informatie).

Planning

De opleiding start in februari en april 2018.

[code: P-MSKPP59] E-learning

[code: P-MSKPP51] Zaterdag

Wordt gegeven in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

[code: P-MSKPP51d] Dagopleiding

Wordt gegeven op donderdag in Utrecht. Op vrijdag in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

[code: P-MSKPP52] Avondopleiding

Wordt gegeven op maandag in Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Op dinsdag in Arnhem en Rotterdam. Op woensdag in Eindhoven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Locatie- en arrangementskosten: zie p. 322.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie

Inzicht in en omgaan met psychologische problematiek

Opleidingsniveau

Masterclass

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

020-5 677 999

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.