Nieuwste Behandelinzichten in de Sensorische Informatieverwerking

Praktische en actuele cursus

Nieuwste Behandelinzichten in de Sensorische Informatieverwerking

Praktische en actuele cursus

Opleidingsniveau

Pre Bachelor

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Pre Bachelor

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u al kennis van sensorische informatieverwerking, maar wilt u zich hier graag nog verder in verdiepen en specialiseren? In deze vervolgcursus op Sensorische Informatieverwerking wordt dieper ingegaan op het wetenschappelijk bewijs op dit moment. Er komen veel nieuwe inzichten aan bod, zoals het betrekken van de omgeving in de behandeling in plaats van een behandeling alleen gericht op het individu. U leert ook hoe u de nieuwe inzichten naar de praktijk vertaalt. Met deze nieuwe kennis en vaardigheden kunt u zelf een behandeling voor kinderen opzetten en uitvoeren.

Doelgroep

Deze praktische cursus is geschikt voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, die werken met kinderen. U heeft al de cursus Sensorische Informatieverwerking gevolgd.

Resultaat

 • U bent op de hoogte van het nieuwste wetenschappelijk bewijs op het gebied van sensorische informatieverwerking.
 • U verricht screening en diagnostiek.
 • U zet een behandeling op.
 • U voert de behandeling uit.

Aanpak

De cursus wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Door middel van actuele casuïstiek en groepsopdrachten of zelf aangeleverd filmmateriaal koppelt u de geleerde theorie aan de praktijk. Vooraf aan elke bijeenkomst bereidt u zich voor via een online leeromgeving. Hierin staat literatuur, aanvullend leesmateriaal en videomateriaal. Zo kan er tijdens de bijeenkomsten dieper worden ingegaan op de stof. Deze combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder succesvol.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 24 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 72 uur, waarvan 24 contacturen en 48 uur zelfstudie.

Accreditatie

Zie voor de meest actuele status www.proeducation.nl.

Professionals

Onze programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van sensorische informatieverwerking.

De professionals zijn verbonden aan het Kenniscentrum SIEM. Kenniscentrum SIEM is gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking. Er is veel kennis en ervaring vanuit de praktijk aanwezig.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Screening middels de Sensory Profile
 • Diagnostiek
 • Individuele behandeling
 • Advisering van betrokken personen
 • Reguleren van het arousal
 • Evidence op dit moment
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning [code: P-NBSI]

Deze cursus bestaat uit 4 dagen van 09.30 uur tot 16.00 uur.

 • 4, 25 november, 16 december 2017 en 13 januari 2018
 • 7, 21 april, 26 mei en 9 juni 2018

Eventuele extra ingeplande data voor deze cursus vindt u op onze website www.proeducation.nl

De cursus wordt verzorgd in Utrecht of Eindhoven.

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaal: € 1.213,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

De kosten voor dossiervorming kunnen niet in termijnen worden voldaan. Deze worden opgenomen in de eerste termijn van de factuur.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Nieuwste Behandelinzichten in de Sensorische Informatieverwerking

Praktische en actuele cursus

Opleidingsniveau

Pre Bachelor

Duur

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

1e startdatum

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

020-5 677 999

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.