HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

Officiële HBO Bachelor met €1.250,- korting per half studiejaar

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

Officiële HBO Bachelor met €1.250,- korting per half studiejaar

Opleidingsniveau

HBO Bachelor

Duur

30 maanden

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

1e startdatum

25-03-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

HBO Bachelor

Duur

30 maanden

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

1e startdatum

25-03-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich in korte tijd ontwikkelen tot HBO-verpleegkundige? Kies dan voor deze opleiding. U kunt mogelijk al in anderhalf jaar uw diploma halen als u werkzaam bent in de verpleging en uw BIG-registratie heeft. De opleiding is volledig toegespitst op de competenties die verpleegkundigen (nu en in de toekomst) nodig hebben en daarom ontwikkeld volgens Nursing 2020. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de ordening in 7 competentiegebieden, gebaseerd op de systematiek van de Canadian Medical Education Directions for Specialists (CanMEDS). Zo leert u alles wat u als HBO-verpleegkundige in de praktijk moet kennen en kunnen en kunt u succesvol uw loopbaan vervolgen op een hoger niveau. Bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis, een verpleeghuis, een instelling voor gehandicapten of de thuiszorg.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

Voucherregeling

Dit programma maakt deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. U ontvangt tot maar liefst € 1.250,- per half studiejaar.

Erkende kwaliteit

Deze Bacheloropleiding wordt verzorgd door Pro Education. Het curriculum staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-opleidingen worden gesteld. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie­organisatie (NVAO).

Doelgroep

U wilt in korte tijd het officiële diploma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) behalen. U heeft al een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast bent u in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze verkorte Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma MBO Verpleegkundige niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast bent u in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Voordat u start met de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort dient u eerst de Pre Bachelor Verpleegkunde van NCOI te volgen. Na het succesvol afronden van deze Pre Bachelor Verpleegkunde kunt u zich inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort. Wilt u het programma graag doorlopen en niet gebruikmaken van de voucher? Kijk daarvoor bij het programma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort.

Aanpak

De Bacheloropleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied, waardoor u al in anderhalf jaar tijd de opleiding succesvol af kunt sluiten. Per module rondt u steeds een onderwerp af. Daarmee heeft u een zeer overzichtelijk programma.

Voor werkenden

Dankzij onze aanpak kunt u uw werk en opleiding optimaal combineren. Onder begeleiding van ervaren docenten gaat u aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Zij kunnen u goed helpen bij problemen en vraagstukken die u tijdens uw opleiding tegenkomt. Daardoor is de leerstof praktisch en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. Om nog meer te oefenen kunt u veel praktijkopdrachten in uw eigen werk uitvoeren.

Flexibel studeren

U studeert steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en heeft u een goed georganiseerd programma. Ook wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. Met dit duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Dan kunt u deze opleiding grotendeels online volgen. Zie Flexibel studeren voor meer informatie hierover.

Keuzeprogramma

Naast algemene onderdelen volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional, maar u ontwikkelt zich ook in een specifiek deelgebied. Kijk voor een volledig overzicht van de keuzemogelijkheden in het studieprogramma.

Stage

Als MBO-verpleegkundige kunt u vaak uw baan gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. U moet gedurende uw opleiding echter wel in de breedte ervaring opdoen binnen de zorg. Dat kan betekenen dat u ook enige tijd in een andere zorginstelling stage zult lopen. Wij hebben een stageadviesbureau dat u kan adviseren over uw persoonlijke invulling van de stage of u kan helpen bij het vinden van een geschikte stageplek.

Professionals

 • In elke opleiding is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met verpleegkunde. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Praktische informatie en kosten

Zie Praktische informatie voor aanvullende praktische informatie en de kosten.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Comorbiditeit en gedrag 8 EC
 • Psychogeriatrische zorg 8 EC
 • Zorginnovaties en ethiek 8 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC

Fase 2

 • Persoonlijk leiderschap in de zorg 12 EC
 • Stageblok HBO Persoonlijk leiderschap in de zorg - praktijk 12 EC

Keuzeprogramma HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort 24 EC

 • Autismezorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg
 • Verslavingszorg
 • Kernprogramma Pedagogiek
 • Kernprogramma Zorgmanagement
 • Wijkverpleging
 • Verpleegkunde en psychiatrie
 • Hoogcomplexe somatische zorg
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC

Fase 3

 • Praktijkprogramma 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma 30 EC
 • Afstudeeropdracht 30 EC

Afstuderen

U rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht. Ter voorbereiding hierop woont u 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een afstudeeropdracht schrijft. Tijdens het gehele afstudeertraject wordt u begeleid door een docent.

Examens

U ontvangt tijdens uw opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat u zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. De eerste fases rondt u af met een praktijkgerichte eindopdracht en gedurende de opleiding werkt u aan een praktijkportfolio. U sluit de Bachelor af met een afstudeeropdracht.

BIG-registratie

Het beroep van HBO-verpleegkundige is een beschermd beroep, volgens de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). Als u uw diploma van deze opleiding heeft behaald, kunt u worden opgenomen in het BIG-register.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als u alles succesvol afrondt, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige’. Ook mag u de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. De opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Collegegeld
€ 11.120,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 960,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 760,-
Studiekosten: Voucherregeling
€ -6.250,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.590,-

De kosten voor dossiervorming kunnen niet in termijnen worden voldaan. Deze worden opgenomen in de eerste termijn van de factuur.

Deze totaalprijs is gebaseerd op de prijs van een dagopleiding, bij betaling in één termijn. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht. Bij Pro Education kunt u bij een deel van het opleidingsaanbod kiezen uit een aantal studievarianten. Wilt u een kostenspecificatie van een zaterdagopleiding, avondopleiding of E-Learning? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 020 5 677 999.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort (met subsidie)

Officiële HBO Bachelor met €1.250,- korting per half studiejaar

Opleidingsniveau

HBO Bachelor

Duur

30 maanden

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

1e startdatum

25-03-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.