Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Elastische therapeutische tapeapplicaties zijn zeer geschikt als (extra) behandelmogelijkheid in de dagelijkse praktijk. Tape kan worden ingezet bij het behandelen van: pijn, spierzwakte, bewegingsbeperkingen, proprioceptie en coördinatieproblemen, hypotonie en hypertonie, lymfe- en circulatieproblemen, posttraumatische zwelling. Nadruk van deze cursus ligt op de behandelmogelijkheden bij functieproblemen (eten, drinken en
stem). Zo maakt u kennis met klassieke en nieuwe tapeapplicaties. Ook wordt de evidentie van de effecten van elastisch therapeutisch tape besproken. Deze kennis wordt gepresenteerd met veel praktijkvoorbeelden. 

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten, pre-logopedisten en orofaciale fysiotherapeuten.

Resultaat

 • U maakt kennis met de mogelijkheden van elastisch therapeutisch kinesio/medical taping
 • U kunt de theorie, mogelijkheden, behandelmethoden, (contra)indicaties en evidentie van et-tapen uitleggen aan cliënten en zorgverleners.
 • U kunt zelfstandig een beargumenteerde beslissing maken bij welke cliënten et-tapen geïndiceerd is.
 • U kunt voor iedere cliënt op basis van evidentie een beargumenteerde keuze maken voor behandeldoelen en te gebruiken tape applicaties.

Aanpak

Tijdens de cursus krijgt u kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur en een heldere uitleg van docenten met jarenlange ervaring op het gebied van therapeutisch tapen. De theorie brengt u onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen zoals filmfragmenten, praktische oefeningen en PowerPoint-presentaties. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

Wij raden cursisten aan om tijdens de cursus makkelijke kleding te dragen, omdat wij op elkaar oefenen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 24 deelnemers en heeft een studiebelasting van 16 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus is ontwikkeld door Esther de Ru en Helma Kaspers. Esther is kinder-/sportfysiotherapeute en manueel therapeut. Ook is zij gecertificeerd in NDT-Bobath, Vojta, BGM, Sensory-Motor Therapy, SEAS en NDT-Mueller pre-logopedia. Helma is (sport)fysiotherapeut en lymfedrainage therapeut en is gecertificeerd in orofacial myology. Ook is zij in Zwitserland supervisor voor onder andere logopedisten. De cursus wordt gegeven door een van beide professionals.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 13,5 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie en fysiologie huid, dermatomen, orgaanzones en fascie
 • Materiaal, evidentie en hypothesen (behandelmodellen)
 • Indicaties en contra-indicaties en de ‘wees voorzichtig(s)’
 • Aandacht voor huidverzorging en allergiepreventie. Het tapen bij het zeer jonge kind en de oudere patiënt
 • Praktijk: oefenen basistechnieken
 • Praktijk: het tapen van hematomen en littekens
 • Praktijk: tapen diafragma en rompspieren (inclusief minitapes)
 • Kliniek: applicaties gezicht, nek en halsregio
 • Specifieke applicaties: cross patches, S-tape, T-tapes, OO-tape, Lip-tape, dysfagia tapes, placebo tape
 • Dermatoom, huidzenuw en orgaanzone applicaties
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

05-10-2018 Dag Vrijdag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
05-10-2018 Dag Vrijdag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 395,-
Studiemateriaal € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 554,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren