HipWalk voor mensen met een knie- of heupprothese

Thema's

Thema's

HipWalk voor mensen met een knie- of heupprothese

Op zaterdag 25 april organiseren de Eindhovense ziekenhuizen Catharine Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum de HipWalk bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.
 
Dit is een wandeltocht voor mensen met een knie- of heupprothese, die zo kunnen laten hoe goed hun conditie is en hoe goed zij kunnen bewegen met hun prothese. Zij worden gesponsord door familie en vrienden en de opbrengst van deze sponsorloop is voor het project Hulp aan ouderen van het Rode Kruis Eindhoven.
 
Volgens orthopeed Coen Jaspers is het voor de fysieke en mentale gezondheid belangrijk dat mensen regelmatig bewegen. Bovendien kan dit ervoor zorgen dat zij minder pijn hebben en beter kunnen omgaan met pijn. Het revalidatietraject na een orthopedische operatie bestaat dan ook voor een belangrijk deel uit bewegen, en dat begint de avond na de operatie al. Zes tot twaalf maanden later kunnen de meesten weer een uur wandelen, terwijl ze dit voor de operatie niet meer konden. Naast wandelen helpen fietsen en zwemmen.
 
Wilt u als fysiotherapeut mensen met een knie- of heupprothese helpen te bewegen? Bekijk dan eens het aanbod opleidingen en cursussen fysiotherapie van Pro Education.
 
Meer informatie over de HipWalk vindt u op www.hipwalk.nl.
 
Bron: Medical Facts

Thema's

Thema's