Samenwerking met Prevenzis voor cursussen triggerpointtherapie

Thema's

Thema's

Samenwerking met Prevenzis voor cursussen triggerpointtherapie

Pro Education was al enige tijd op zoek naar een samenwerkingspartner voor het realiseren van kwalitatief goede triggerpointcursussen voor fysiotherapeuten. Deze partner hebben we nu gevonden in Prevenzis. Prevenzis biedt al langere tijd geaccrediteerde therapeutische opleidingen op het gebied van triggerpointtherapie en dit gaf Pro Education het vertrouwen om de krachten te bundelen en samen een aantal cursussen op dit gebied aan te bieden.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren die aanvoelen als verhardingen en kunnen ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, trauma, te weinig beweging, stress of slechte voeding. Deze verkrampingen zijn verantwoordelijk voor focale of gerefereerde pijn elders in het lichaam. De verkrampingen kunnen zowel manueel als met dry needling worden opgeheven.

Jennie Verbeek, eigenaar van Prevenzis, benadrukt dat anders dan bij acupunctuur, waar gefocust wordt op energiebanen, dry needling zich richt op de spieren en het zenuwstelsel. Dry needling is de ‘tool’ die gebruikt wordt om de spier te deactiveren. De behandeling kenmerkt zich door het gebruik van een gesteriliseerde, speciale, zeer dunne, niet-holle naald. Door het inbrengen van de naald in de te behandelen spier wordt een lokale spiercontractie opgewekt waarna deze loslaat. Hierdoor verdwijnt het triggerpoint, met pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit als gevolg. Veel fysiotherapeuten en triggerpointtherapeuten boeken met deze therapie goede resultaten.

De cursussen starten in januari 2015 en vanaf september dit jaar is het mogelijk om via de website in te schrijven. Samen met Prevenzis biedt Pro Education een complete cursus van 19 dagen aan die reeds door het KNGF in het Algemene register is geaccrediteerd voor 152 punten. Vindt u dat te intensief, dan bieden we ook de mogelijkheid een deelopleiding te volgen. U heeft daarbij keuze uit een 4-daagse cursus Triggerpointtherapie en Oriëntatie Dry Needling, een 6-daagse cursus Dry Needling Bovenste Kwadrant of een 6-daagse cursus Dry Needling Onderste Kwadrant. Volgt u de complete cursus, dan sluit u deze af met twee opfrisdagen en een examen. Voor de deelopleidingen wordt momenteel accreditatie aangevraagd bij het KNGF.

Thema's

Thema's