Sandra Wielaert

Over Pro Education

Het cliché is waar: een mens is nooit te oud om te leren


Na mijn vwo-examen in 1977 trok een (toen) 6-jarige academische studie mij niet zo. Mijn belangstelling voor taal, iets doen voor de medemens en een zekere mate van creativiteit kwamen voor mij samen in het vak logopedie. Bovendien was een baan op dat gebied gegarandeerd. Ik kwam in de afasie terecht. Werkend in een Rotterdams verpleeghuis werkte ik nauw samen met collega-logopedisten, klinisch linguïsten, neuropsychologen en neurologen in de Stichting Afasie Rotterdam, nu het Rijndam Afasieteam. Deze samenwerking wakkerde mijn honger naar meer kennis en beter begrijpen toch weer aan.

Via mijn werk had ik altijd veel mogelijkheden voor verdere scholing door (internationale) congressen te bezoeken en mee te werken aan wetenschappelijke onderzoeken. Na mijn 25-jarig werkjubileum trakteerde ik mijzelf op een jaar studie in het buitenland en behaalde in 2011 mijn Master in Philosophy (MPhil) aan de universiteit van Manchester.

Met partnertraining bij afasie als onderwerp probeer ik mijn bijdrage aan de ontwikkeling van de logopedie vorm te geven. In 2016 promoveerde ik op dit onderwerp. Het cliché is waar: een mens is nooit te oud om te leren. Het bracht mij tot mijn beste plek: op de brug tussen wetenschap en praktijk.

Sandra Wielaert - Logopedist en docent voor de cursus Partners van Afasiepatiënten Conversatietraining (PACT) bij Pro Education.

Over Pro Education