Onze top 5 opleidingen van januari

Thema's

Thema's

Onze top 5 opleidingen van januari

Met ruim 100 praktijkgerichte, erkende cursussen en opleidingen is Pro Education dé opleider voor zorgprofessionals. We hebben interessante programma’s op het gebied van oefen- en fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, podotherapie, voeding en diëtetiek. Hieronder onze top 5 opleidingen van januari.
 

1. Motivational Interviewing

De sleutel voor het boeken van resultaten bij de cliënt ligt vaak in zijn eigen hand. Gedragsverandering is vaak essentieel om klachten te verminderen of te beperken. Veranderen van gedrag is niet eenvoudig. Tijdens de cursus Motivational Interviewing leer je met behulp van speciale gesprekstechnieken veranderingen in gedrag te stimuleren. Hierbij bouw je als hulpverlener een relatie op met de cliënt die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van gedragskeuze.
 

2. Logopedie en Meertaligheid

Werk je veel met meertalige kinderen? En wil je graag het onderscheid tussen de normale meertalige ontwikkeling en een taalprobleem kunnen maken? Dan is de cursus Logopedie en Meertaligheid iets voor jou. In de cursus is onder andere aandacht voor het verloop van de meertalige ontwikkeling, de onderzoeksmogelijkheden die je hebt als logopedist en de evidence based logopedische behandeling. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kun je de geleerde technieken direct toepassen in je eigen werkomgeving.
 

3. COPD en Astma in de Fysiotherapie

Structurele benauwdheidsklachten door COPD en astma vergen een goede behandeling. Fysiotherapeutische behandeling is een belangrijke therapie bij COPD. Er wordt gericht gewerkt aan de conditie. Hiermee kunnen longaanvallen worden voorkomen of uitgesteld, zodat de longen niet verder achteruitgaan. Na afloop van de cursus COPD en Astma in de Fysiotherapie kun je voor een COPD-cliënt adequaat een fysiotherapeutisch behandelplan ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Deze cursus wordt zowel klassikaal als online aangeboden.
 

4. Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

Verantwoordelijkheid nemen voor het eigen proces is essentieel om gedragsverandering bij cliënten te bewerkstelligen. Je leert welke plek zelfmanagement kan innemen in een behandeling en in het leven van cliënten en wat dit betekent voor je rol als behandelaar. Daarnaast leer je hoe je cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De cursus Coaching van Zelfmanagement in de Zorg is praktijkgericht, waardoor je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.
 

5. Ergotherapie bij Cliënten in de Laatste Levensfase

Wil je weten wat je als ergotherapeut kunt betekenen voor mensen in de palliatieve of terminale fase? Hoe je je kennis en kwaliteiten kunt inzetten? Waar je persoonlijke en professionele grenzen liggen en hoe je omgaat met dilemma’s waar je tegenaan loopt? De cursus Ergotherapie bij Cliënten in de Laatste Levensfase geeft antwoord op bovenstaande vragen, zodat je deskundig en vaardig bent in het begeleiden van cliënten in de laatste levensfase. Na het volgen van deze cursus kun je ergotherapeutische hulpvragen van deze specifieke doelgroep optimaal beantwoorden.
 

Op zoek naar een andere opleiding of cursus?

Pro Education is dé opleider voor zorgprofessionals. Bij ons vind je een breed en uitgebreid aanbod van opleidingen en cursussen op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, verpleegkunde en zorgmanagement. Ben je op zoek naar een opleiding of cursus die hierboven niet is genoemd? Op deze pagina vind je ons complete aanbod.

Thema's

Thema's