Positief effect gevonden van UV-licht op overgewicht en diabetes type 2

Thema's

Thema's

Positief effect gevonden van UV-licht op overgewicht en diabetes type 2

Schotse wetenschappers hebben ontdekt dat de blootstelling aan UV-licht niet alleen zorgt voor de natuurlijke aanmaak van vitamine D, maar ook overgewicht en diabetes type 2 voorkomt. Het gaat hierbij specifiek om zonlicht. Vitamine D-supplementen hebben dus geen preventief effect.
 
Blootstelling aan zonlicht stimuleert aanmaak van stikstofmonoxide
De deelnemers aan het onderzoek werden ingedeeld in twee groepen: een groep die werd blootgesteld aan UV-licht en een groep die alleen maar vitamine D-supplementen kreeg. De resultaten wezen uit dat door de blootstelling aan zonlicht de lichaamseigen stof stikstofmonoxide werd aangemaakt.
 
Zonnekuur essentieel
Doordat we vooral binnenshuis leven en werken en de Nederlandse zon in de herfst en lente niet krachtig genoeg is om de aanmaak van vitamine D en nitric oxide te stimuleren, krijgen we structureel te weinig zonlicht binnen. Volgens de studie kan een zonnekuur essentieel zijn voor een preventief effect op  overgewicht en diabetes type 2.
 
Bent u geïnteresseerd in de behandeling van diabetes en overgewicht en obesitas? Bekijk dan eens de cursus Behandeling van Niet-insulineafhankelijke Diabetes of Overgewicht en Obesitas bij Kinderen en Diëtetiek  van Pro Education.
 
Bron: Ezpress

Thema's

Thema's