Pure chocolade helpt energiedip te voorkomen

Thema's

Thema's

Pure chocolade helpt energiedip te voorkomen

Veel mensen hebben na de lunch last van een energiedip, waardoor ze moeite hebben hun ogen open te houden. Onderzoekers van de Northern Arizona University hebben nu ontdekt dat een stukje pure chocola de vermoeidheid op afstand houdt.
 
60 procent cacao
De studie is de eerste studie waarbij gekeken werd naar de directe effecten van chocola op de aandacht. Met behulp van een EEG werden afbeeldingen gemaakt van de hersenen van 122 proefpersonen die tussen de 18 en 25 jaar oud waren. Hierbij werd gekeken naar wat het effect was van chocolade met 60 procent cacao (in een oplossing) op de hersenactiviteit bij verschillende cognitieve taken.
 
Gezonde chocolade
De deelnemers bleken alerter en aandachtiger te zijn nadat ze de oplossing met 60 procent cacao hadden opgedronken. Dit was ook te zien op de EEG. De onderzoeksgegevens werden vergeleken met verschillende controlesituaties, waaronder eentje waarbij naast 60 procent cacao ook L-theanine (een aminozuur uit groene thee) aan de oplossing was toegevoegd. Dit zorgde voor een directe daling van de bloeddruk. De combinatie van 60 procent cacao en L-theanine leverde dus de beste resultaten op.
 
Lijkt het u interessant u (verder) te verdiepen in de invloed van voeding op ons welbevinden? Bekijk dan onze cursussen op het gebied van diëtetiek.
 
Bron: Nu.nl

Thema's

Thema's