Campagne tegen roken tijdens zwangerschap

Thema's

Thema's

Campagne tegen roken tijdens zwangerschap

Nog steeds rookt een aanzienlijk aantal vrouwen voor, tijdens of na de zwangerschap, ondanks dat dit schadelijke gevolgen heeft voor de ontwikkeling van de baby. De overheid is daarom met een campagne gestart die vrouwen van deze gevaren bewust moet maken.
 
22 procent van de lager opgeleiden blijft doorroken
Roken vergroot de kans op een miskraam en overgewicht, astma en leerproblemen bij het kind. Ook heeft het kind een verhoogde kans om later zelf te gaan roken. Ondanks deze feiten rookt 9 procent van de zwangere vrouwen de hele zwangerschap door. Onder lager opgeleiden is dit percentage zelfs 22 procent. Ook blijken veel vrouwen die tijdens de zwangerschap stoppen met roken, na de bevalling weer te beginnen.
 
Rookvrije start begint al in de buik
De overheid is nu de campagne ‘Rookvrije Start’ begonnen om vrouwen bewust te maken van de risico’s en hen tegen te houden te roken voor, tijdens en na de zwangerschap. Bij deze campagne zijn onder andere kinderartsen, gynaecologen en verloskundigen betrokken. Het doel is dat kinderen een rookvrije start van hun leven krijgen door begeleiding en voorlichting aan de ouders. Een echte rookvrije start wordt namelijk al in de buik gemaakt.
 
Wilt u leren hoe u uw patiënten beter kunt coachen, en hoe u de effectiviteit van uw adviezen vergroot? Pro Education heeft een groot aantal boeiende cursussen gericht op het begeleiden, motiveren en coachen van patiënten.
 
Bron: nu.nl

Thema's

Thema's