23-30 november: De week van de chronische pijn

Thema's

Thema's

23-30 november: De week van de chronische pijn

Wereldwijd hebben ongeveer 1,5 miljard mensen te kampen met chronische pijn. Deze pijn heeft grote invloed op de kwaliteit van leven en kan dagelijkse activiteiten zelfs onmogelijk maken.
 
We spreken van chronische pijn als de pijn langer dan drie maanden aanhoudt, terwijl de oorzaak al weg is. Patiënten worden vaak pas na lange tijd gediagnostiseerd omdat er nog weinig bekend is over chronische pijn. Om de bewustwording te vergroten, organiseren zeven verschillende ziekenhuizen in Nederland, de Patiënten Vereniging voor Neurostimulatie (PVVN) en St. Jude Medical ‘De week van de chronische pijn’.
 
Kwart denkt dat chronische pijn psychisch is
Tijdens ‘De week van de chronische pijn’ wordt extra aandacht besteed aan patiënten en vindt er een speciale informatiebijeenkomst in het Bravis Ziekenhuis plaats. Hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat slechts een op de zes Nederlanders weet van chronische pijn is en dat een kwart denk dat het een psychische aandoening is. Veel patiënten lopen daarbij jarenlang zonder diagnose rond en krijgen zelfs de verkeerde therapie. ‘De week van de chronische pijn’ moet er ook voor zorgen dat deze patiënten eindelijk richting krijgen bij het zoeken naar een diagnose.
 
Wilt u werken met deze complexe patiëntengroep, dan heeft Pro Education een aantal verdiepende cursussen voor u in het aanbod. Lees op onze website meer over de cursussen Cognitief-gedragsgeoriënteerde Aanpak bij Chronische PijnChronische Pijn en ErgotherapieOnderzoek en Behandeling van Cliënten met Complex Regionaal PijnsyndroomWerken met Graded Motor Imagery bij Chronische Pijn.
 
Bron: Medicalfacts

Thema's

Thema's