Zenuwpijn kun je verzachten

Thema's

Thema's

Zenuwpijn kun je verzachten

Wie met zenuwpijn kampt, heeft daar elke dag last van. De pijn laten verdwijnen lukt vaak niet. Verzachten kan wel. Er zijn veel behandelingen mogelijk.

Zenuwpijn kan zich onder meer uiten door een tintelend gevoel, branderigheid of steken. Een lichte aanraking of iets te warme douche kan al genoeg zijn om het uit te schreeuwen van de pijn. Vaak krijgen patiënten pillen en/of een crème of gel voorgeschreven om de pijnlijke plek in te smeren. Deze middelen kunnen voor verlichting zorgen. Wel liggen soms bijwerkingen op de loer. Dan maakt het ene probleem plaats voor het andere of er komt een probleem bij.

Verkramping voorkomen
In sommige gevallen kan fysiotherapie helpen. Bijvoorbeeld bij hernia. Hetzelfde geldt voor yoga of andere vormen van bewegen. Door de spieren soepel te houden, wordt verkramping voorkomen.

Een psycholoog kan helpen
Naast het fysieke ongemak speelt nog iets mee: de frustratie dat je de pijn elke dag bij je draagt en dat er geen afdoende oplossing voorhanden is. Mensen met pijn zijn vaak depressief, bang dat de klachten verergeren, boos of gestrest. Een psycholoog kan helpen om met de pijn om te gaan.

Cursussen en opleidingen Pro Education
Bent u fysiotherapeut of psycholoog en wilt u mensen met chronische pijn helpen? Pro Education biedt diverse interessante cursussen en opleidingen, zoals HBO Psychologische Basiskennis – 1 jaarcursus Cognitief-gedragsgeoriënteerde Aanpak bij Chronische Pijn en HBO Fysiotherapie, Techniek en Behandeling.     

Bron: Gezondheidsnet.nl

Thema's

Thema's