Levenlanglerenkrediet

Over Pro Education

Levenlanglerenkrediet: voordelig geld lenen voor je opleiding

Wil je mensen helpen met hun gezondheid en jezelf laten omscholen of bijscholen? Een (tweede) opleiding tot paramedicus ligt nu voor jou binnen handbereik. Je kunt nu namelijk voordelig geld lenen bij de overheid om een opleiding te volgen. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet.
 

Wat is het levenlanglerenkrediet?

Vanaf september 2017 kan iedereen tot 55 jaar, voor een erkende opleiding in het hoger onderwijs, tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Zo kun je toch voordelig studeren wanneer je geen recht (meer) hebt op studiefinanciering.


Hoeveel geld lenen voor een opleiding?

Je kunt per jaar een krediet ter hoogte van je studiekosten lenen. In de kostenspecificatie bij de opleiding staat wat de studiekosten zijn. Je krijgt nooit meer levenlanglerenkrediet dan wat je aan studiekosten moet betalen. Arrangementskosten en studiemateriaal vallen niet onder deze regeling
.

Hoelang geld lenen voor een opleiding?

Voor een erkende HBO Bacheloropleiding van Pro Education kun je maximaal 5 jaar geld lenen.
 

Levenlanglerenkrediet terugbetalen

De aflossing van je lening start op 1 januari na het afronden van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, hangt af van je inkomen.
 

Levenlanglerenkrediet aanvragen

Als student van Pro Education kun je het levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO. Je vraagt het levenlanglerenkrediet aan voordat je opleiding start. Je moet al wel zijn ingeschreven voor en toegelaten tot de opleiding.


Voorwaarden van het levenlanglerenkrediet
De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet lees je hier. Ga voor de volledige voorwaarden naar www.duo.nl.

  • Je volgt een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding of Master.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Ben je jonger dan 30 jaar dan kun je met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

Meer weten over het levenlanglerenkrediet?

Heb je een vraag over het levenlanglerenkrediet of ons opleidingsaanbod? Bel dan even met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020-5 677 999. Wij helpen je graag.

Over Pro Education