Levenlanglerenkrediet

Levenlanglerenkrediet: voordelig geld lenen voor uw opleiding

U wilt mensen helpen met hun gezondheid en uzelf laten omscholen of bijscholen? Een (tweede) opleiding tot paramedicus ligt nu voor u binnen handbereik. U kunt nu namelijk voordelig geld lenen bij de overheid om een opleiding te volgen. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet.
 

Wat is het levenlanglerenkrediet?

Vanaf september 2017 kan iedereen tot 55 jaar, voor een erkende opleiding in het hoger onderwijs, tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Zo kunt u toch voordelig studeren wanneer u geen recht (meer) heeft op studiefinanciering.
 

Voor welke opleidingen geldt het levenlanglerenkrediet?

Het levenlanglerenkrediet geldt voor alle erkende HBO Bacheloropleidingen en Masteropleidingen van Pro Education. Als u niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kunt u ook starten met het eerste jaar van de opleiding. Ook dan kunt u gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Na het eerste jaar bepaalt u dan of u verder studeert.


Hoeveel geld lenen voor een opleiding?

U kunt per jaar een krediet ter hoogte van uw studiekosten lenen. In de kostenspecificatie bij de opleiding staat wat de studiekosten zijn. U krijgt nooit meer levenlanglerenkrediet dan wat u aan studiekosten moet betalen. Arrangementskosten en studiemateriaal vallen niet onder deze regeling
.

Hoelang geld lenen voor een opleiding?

Voor een erkende HBO Bacheloropleiding van Pro Education kunt u maximaal 5 jaar geld lenen.
 

Levenlanglerenkrediet terugbetalen

De aflossing van uw lening start op 1 januari na het afronden van uw opleiding. U heeft dan 15 jaar de tijd om uw levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel u per maand moet aflossen, hangt af van uw inkomen.
 

Levenlanglerenkrediet aanvragen

Als student van Pro Education kunt u het levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO. U vraagt het levenlanglerenkrediet aan voordat uw opleiding start. U moet al wel zijn ingeschreven voor en toegelaten tot de opleiding.


Voorwaarden van het levenlanglerenkrediet
De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet leest u hier. Ga voor de volledige voorwaarden naar www.duo.nl.

  • U volgt een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding of Master.
  • U bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Bent u jonger dan 30 jaar dan kunt u met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding.
  • Uw collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld uw werkgever.

Meer weten over het levenlanglerenkrediet?

Heeft u een vraag over het levenlanglerenkrediet of ons opleidingsaanbod? Bel dan even met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020-5 677 999. Wij helpen u graag.