Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Een actieve levensstijl helpt oudere cliënten om positief in het leven te staan en profijt te hebben van alle voordelen die fitness, training en beweging met zich meebrengen. In deze cursus leert u fitnessprogramma’s ontwerpen voor ouderen. Een fitnessprogramma ‘op maat’ is van groot belang gebleken bij cliënten die het niet lukt zelfstandig een actieve leefstijl aan te nemen. Deze cliënten zijn gebaat bij een fysiotherapeut die het programma kan ‘afstemmen’ op haalbare en uitnodigende doelstellingen. Heeft u belangstelling voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij ouderen? Dan is deze cursus een uitstekende keuze.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor fysiotherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij ouderen.

Resultaat

 • U biedt veelzijdige fitnessprogramma’s aan ouderen, zowel op individueel niveau als in groepsverband.
 • U implementeert de juiste trainingsbelasting voor ouderen in uw fitnessprogramma’s.
 • U stelt met kennis van de effecten van verschillende trainingsvormen (kracht-, duur-, stabiliteitstraining en flexibiliteitsoefeningen) een fitnessprogramma op maat samen.
 • U past verschillende vormen van fitness voor ouderen toe: krachttraining, cardiofitness, circuittraining, fitness op muziek.
 • U houdt bij het ontwerpen van fitnessprogramma’s rekening met veelvoorkomende fysieke beperkingen bij ouderen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de specifieke fysiotherapeutische aspecten die lichaamsbeweging bij ouderen bevorderen. De cursus is gericht op uw praktijk waardoor u de mogelijkheden op het gebied van beweegprogramma’s in een fitnesszaal of de eigen praktijk maximaal leert benutten. Klassikaal onderwijs door onze ervaren docent is voorzien van talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van uw eigen actieve bijdrage aan de lessen. 

De cursus heeft een totale studiebelasting van 32 uur, waarvan 18 contacturen en 14 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met het bevorderen van lichaamsbeweging bij ouderen. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Geriatriefysiotherapeut 32 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 32 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 32 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 32 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Fitnessprogramma’s voor ouderen ontwerpen
 • Effecten van fitnessprogramma’s voor ouderen
 • Trainingsfysiologie in relatie tot veroudering
 • Fitness en fysieke beperkingen bij ouderen
 • Richtlijnen ASCM bij fitnesstraining voor ouderen
 • Testen, meten en monitoren van fysieke eigenschappen bij ouderen
 • Kracht-, duur-, stabiliteits- en flexibiliteitstraining voor ouderen
 • Cardiofitness, toesteltraining, haltertraining, circuittraining
 • Individuele trainingen versus groepstrainingen bij ouderen
 • Didactisch model “loopt ‘t, lukt ‘t, leeft ‘t” bij fitness voor ouderen
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

 • 25 mei en 8, 22 juni 2018
 • 16, 29 november en 14 december 2018

De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

25-05-2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
25-05-2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 795,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.