Privacy Policy

Privacy

Pro Education begrijpt dat je je persoons- en studiegegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaat Pro Education zorgvuldig om met deze informatie. Pro Education houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Pro Education heeft jouw gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Pro Education uit welke gegevens Pro Education van je nodig heeft en waarvoor Pro Education ze gebruikt.

Opslag van je gegevens

Pro Education slaat de persoonsgegevens die Pro Education van jou of van jouw werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Pro Education ontvangt tijdens het inschrijfproces voor een opleiding (ook wanneer het proces wordt afgebroken), bij aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Pro Education opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Jouw feedback over de opleiding en overige informatie die je geeft.
  • Persoonsgegevens in het kader van je opleiding, zoals je aanwezigheid, eventuele resultaten en of je de opleiding (met goed gevolg) heeft afgerond.

Gebruik van je gegevens

Pro Education gebruikt je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van je deelname aan de door jou gekozen opleiding.
  • Verzorging van de door jou gekozen opleiding.
  • Analyses uitvoeren zodat Pro Education zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen opleiding.
  • Je op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Je de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.

Verdere toelichting

  • Pro Education anonimiseert de persoonsgegevens die Pro Education gebruikt voor analyses. In onze analyses ben je daardoor onherkenbaar.
  • Pro Education kan jouw persoonsgegevens beschikbaar stellen aan zijn accreditatieorganisaties. In verband met het verkrijgen en behouden van een accreditatie voor een opleiding is Pro Education wettelijk verplicht de commissies die verantwoordelijk zijn voor de accreditatie soms inzage te geven in persoonsgegevens. Dit beperkt Pro Education tot een minimum.
  • In sommige gevallen werkt Pro Education samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van de opleiding. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of jouw gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot, het kan zijn dat Pro Education door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Pro Education deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Jouw e-mailadres voegt Pro Education alleen toe aan zijn lijst met abonnees als je hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of je voorkeuren kunt aanpassen.

E-Connect en je gegevens

E-Connect is jouw persoonlijke online leeromgeving. Binnen deze omgeving zie je details van je opleiding, zoals het programma, data en locaties, aanvullende opdrachten en links naar bronnen op internet, boeken en artikelen. Ook kun je binnen e-Connect contact leggen met je docent, medestudenten en Pro Education. Pro Education legt graag uit hoe wordt omgegaan met je gegevens in deze omgeving.

Beveiliging en bewaartermijn van je gegevens

Pro Education beschermt je persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Pro Education bewaart je persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Pro Education uw gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Pro Education de gegevens altijd anonimiseren.

Je gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag altijd je persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken. Als je bij Pro Education studeert, kun je op je e-Connectpagina de belangrijkste gegevens inzien en aanpassen. Je kunt ook aangeven welke gegevens medestudenten mogen zien. Als je niet bij Pro Education studeert, kun je vanuit een link in iedere e-mail op je profielpagina zien welke persoonlijke gegevens bij Pro Education bekend zijn en deze aanpassen als je dat wilt.

Daarnaast kun je Pro Education vragen je gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat Pro Education je gegevens beperkt gebruikt. Pro Education kan digitale gegevens, zoals een inschrijvingsbevestiging of studieovereenkomst, ook voor je omzetten in een document dat je kunt afdrukken.

Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Pro Education reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op je verzoek. Als je je gegevens wilt laten verwijderen, controleert Pro Education eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Pro Education volgens de wet je gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Pro Education u dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Pro Education je gegevens wel kan verwijderen.

Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met jouw gegevens, kunt je bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).
Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Pro Education maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op je computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's je bekijkt en welke opties je gebruikt. Pro Education gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.

Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Pro Education gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op je computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op je computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Pro Education niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier je cookie-instellingen.

Werking functionele cookies

Pro Education gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Pro Education snel de juiste informatie toont wanneer je op zijn website bent. Functionele cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionele cookies die Pro Education gebruikt

  • Cookiemelding-cookie
    Het Cookiemelding-cookie onthoudt of je computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat Pro Education hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.
  • Inloggen-cookie
    Dankzij het Inloggen-cookie kun je inloggen op e-Connect.
  • OBI4wan-cookie
    Het OBI4wan-cookie houdt bij op welke pagina je je bevindt, zodat een opleidingsadviseur jou via live chat kan helpen bij vragen. De inhoud van dit gesprek is beschermd. Hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven staat in het OBI4wan Privacy Statement

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruikt Pro Education om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt Pro Education om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die Pro Education gebruikt

  • Act-On-cookie
    Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt. Hierdoor kan Pro Education relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op zijn website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google AdWords-cookie
    Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie je binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Hotjar-cookie
    Het Hotjar-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Pro Education de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Visual Website Optimizer-cookie
    Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Pro Education de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na je toestemming geeft Pro Education derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst Pro Education advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan Pro Education met elkaar combineren. Dit doet Pro Education zodat we jou, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar je iets aan kunt hebben. Pro Education doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die Pro Education gebruikt

  • Doubleclick-cookie
    Het Doubleclick-cookie ziet welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) Pro Education en andere partijen advertenties op zijn (partner)websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Facebook-cookie
    Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat Pro Education (na acceptatie van advertentiecookies) je op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Pro Education hiermee zien dat je via een Facebook-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google Analytics-cookie
    Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Pro Education voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • LinkedIn-cookie
    Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Pro Education (na acceptatie van advertentiecookies) je op LinkedIn advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Pro Education hiermee zien dat je via een LinkedIn-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Relay42-cookie
    Het Relay42-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Pro Education je voor jou interessante zaken op zijn eigen website kan tonen en (na acceptatie van advertentiecookies) ook advertenties op externe websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Relay42 Privacy Statement hoe Pro Education ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Functionaris gegevensbescherming

Pro Education heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Pro Education kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe Pro Education jouw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Pro Education gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Pro Education heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 27-05-2019.